Rektör Akgül "2019 Yılı  Dış Değerlendirme Programı Bilgilendirme Toplantısı”na Katıldı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Yükseköğretim Kalite Kurulunda 2019 Yılı Kurumsal Dış Değerlendirme Programı Bilgilendirme Toplantısı’na katıldı.

Rektör Akgül "2019 Yılı  Dış Değerlendirme Programı Bilgilendirme Toplantısı”na Katıldı

Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas başkanlığında gerçekleştirilen ve üniversite rektörleri ile rektör yardımcılarının katıldığı toplantıda, Yükseköğretimde kurumsal dış değerlendirme, akreditasyon ve kalite süreçlerine ilişkin konular hakkında bilgilendirme yapıldı.
Toplantıda Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Kalite Kurulunun yeni dönem hedeflerini açıklayarak; “Şu ana kadar 115 üniversitenin dış değerlendirmesini tamamladık. Bu yıl haziran sonuna kadar, kalan 45 üniversiteyi de değerlendirerek ilk turu tamamlamış olacağız. Değerlendirmeler sonunda üniversitelerimizin durumlarını gösteren raporları yayınlayacağız." dedi. 
Yükseköğretimde kurumsal dış değerlendirme, akreditasyon ve kalite süreçlerine ilişkin açıklamalarda bulunan ve kalitenin üniversitelerin sorumluluğunda olduğunu belirten Prof. Dr. Elmas, ise "AACSB (ABD), QAA (İngiltere), Hcéres (Fransa), AQAS (Almanya), FIBAA (Almanya) gibi dünyadaki birçok ajansla ortak toplantılar yapıyoruz, işbirlikleri kuruyoruz. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Malezya, Kore ve çeşitli Orta Doğu ülkeleri ile bağlantılar kuruyoruz. Buradaki amacımız dünyadaki ajansların kalite süreçleri ile bizim süreçlerimizin kolayca konuşabilmelerini ve birbirlerine adapte olabilmelerini sağlamak. Uluslar arası kuruluşlar ve dış kalite ajanslarıyla yenilik sürecini ve ilişkileri devam ettirerek dünyanın her yeriyle konuşan, basit, kullanışlı ve evrensel bir sistem kurmak istiyoruz”dedi.
Toplantıda ayrıca Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım ile Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu Üyesi ve Yükseköğretim Kalite Kurulu Danışmanı Prof. Dr. Öktem Vardar, değerlendirmeye girecek üniversitelerin rektör ve rektör yardımcılarının sorularını cevaplayarak mentörlük sistemi hakkında paylaşımda bulundu. Prof. Dr. Vardar ayrıca "İç Kalite Güvence Sistemi ve Program Değerlendirme" konulu bir sunum gerçekleştirdi.
Toplantı, yükseköğretimde kalite konusunda yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284