Rektör Akgül: İstiklal Ve İstikbal Mücadelemizin Tüm Kahramanlarını Rahmet Ve Minnetle Anıyorum

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Rektör Akgül: İstiklal Ve İstikbal Mücadelemizin Tüm Kahramanlarını Rahmet Ve Minnetle Anıyorum

“Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından İstiklal mücadelemizin en zor günlerinde kaleme alınan İstiklal Marşı'nın milli marşımız olarak kabul edilişinin 99'uncu yıldönümünü kutlamaktayız.
Tüm imkânsızlıklara ve vatan topraklarında yaşanan işgale karşın inanç ve kararlılıkla istikbalimizi korumak amacıyla mücadele veren aziz milletimizin duygularına tercüman olan İstiklal Marşımız, millet olarak hepimizin ortak hissi ve ortak sesi olmuştur.
Yurdumuzun her bir köşesinin işgal altında olduğu bir dönemde yaşlısı genci, kadını ve erkeği ile verilen mücadelenin dizelere döküldüğü bu eşsiz eser aynı zamanda milletimizin fedakârlığının, umudunun ve dirilişinin de en güzel yansıması haline gelmiştir.
Yaşadığımız coğrafyadaki hiç sönmeyen ateş çemberi bugün halen ülkemiz için bir tehdit oluşturmakta ve Türkiye olarak zor bir süreçten geçmekteyiz. Bu nedenle millet olarak bölgemizde oynanan oyunun farkına varıp ülkemizin çıkarlarını gözetmek durumundayız. İstiklal Marşı’nın yazıldığı dönemde yaşanan zorlukların benzerini yaşadığımız şu dönemde yine aynı ruh, aynı bilinç ve kararlılıkla birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.
İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın' temennisinden hareketle aramızdaki saygı, sevgi ve güven duygusunu canlı tutarak, milli ve manevi duygularımızın ışığında şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur.
Bu vesileyle başta İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; İstiklal Marşımızın tüm dizeleriyle milletimizin dilinde ve gönlünde yaşayarak şanlı bayrağımızın sonsuza dek semalarımızda dalgalanmasını temenni ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284