Rektör Akgül’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Akgül’den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Geçtiğimiz günlerde kutladığımız Malazgirt Zaferi’nin ardından bugün de milletimiz adına farklı bir gurur kaynağı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamaktayız. Malazgirt Zaferi 948 yıl önce Anadolu’yu Türklerin vatanı haline getirirken 30 Ağustos 1922’de kazandığımız Zafer Bayramı ise Anadolu topraklarının ilelebet Türk yurdu olarak kalacağının ispatı olmuştur.
İstiklal mücadelemizle birlikte vatanını, bayrağını ve istikbalini canı pahasına korumaya kararlı olan milletimizin elde etmiş olduğu bu zafer milletimizin bağımsızlık tutkusunu perçinlerken esaret altında yaşayan diğer milletlere de ilham kaynağı oluşturmuştur.
İstiklalimiz ve istikbalimiz uğruna canını hiçe sayan ecdadımızın dünya tarihine örnek olan bu mücadelesi aziz milletimiz için de eşsiz bir kılavuz olmuş, bu bilinçle yoğrulan milletimiz günümüzde dahi süren tehditler ve saldırılar karşısında yine omuz omuza mücadele ederek hiçbir yaptırıma, baskıya ve tehdide boyun eğmeyip onurlu duruşunu sürdürmeyi devam ettirmiştir.
Bu vesileyle, ulusumuzun bağımsızlığını kazanmasında ve üzerinde yaşadığımız toprakların ilelebet Türk yurdu olarak kalmasında önemli bir dönüm noktası olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bu zaferi Türk milletine armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanı sıra tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum”dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284