Rektör Akgül’ün Kutlama Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Çanakkale Zaferi’nin 105`inci yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Akgül, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Rektör Akgül’ün Kutlama Mesajı

"Aziz milletimizin sömürgeci devletlere meydan okuyarak dönemin en son teknolojiye sahip ordularını dize getirdiği ve tarihin akışını değiştirdiği Çanakkale Zaferi, bir milletin yeniden var oluşunun, yüksek vatan sevgisinin, bu uğurda canından bile vazgeçebilmenin benzersiz şekilde yaşandığı şanlı bir zafer olarak tarihte yerini almıştır.
‘Çanakkale Geçilmez’ sözünün yüz binlerce şehit kanı ile yazıldığı bu şanlı zafer, bağımsızlık uğruna ölüme koşan bir milletin yaşlısından gencine, kadınından erkeğine tek bir vücut halinde düşmana karşı durduğu eşsiz bir mücadele örneği olmanın yanı sıra emperyal güçlere verilmiş en büyük derstir.
Milletimizin, vatan söz konusu olduğunda nasıl bir fedakârlık göstereceğini en iyi şekilde anlatan bu ruh, tarih boyunca Çanakkale’de, Sakarya’da, Kocatepe’de, İzmir'de pek çok kez kendini göstermiş, son olarak yakın tarihimizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminde de benzer bir ruhla milletimiz devletine sahip çıkmıştır.
Bizi biz yapan bu ruhla, ülkemizin geçmişten bu güne sergilemiş olduğu destansı mücadeleleri örnek alarak istiklalimizden ve istikbalimizden asla taviz vermeyeceğimize hiç şüphe yoktur. Geçmişte nasıl ise bugün de ülkemiz üzerinde oynanan oyunların farkında olup omuz omuza memleketimizi kalkındırmak ve daha iyi yerlere getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmeliyiz. Özellikle geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin milli bir şuur içinde hareket etmeleri, 18 Mart Çanakkale Zaferi gibi daha nice zaferlerimizi özümseyerek tehlikelerin farkında olmaları ve kendilerini bu yönde yetiştirmeleri büyük önem arz etmektedir.
Çanakkale Zaferimizin 105'inci yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatanı canları pahasına koruyarak bize emanet eden tüm şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284