Rektör Gavgalı OSB’de Bulunan Firmaları Ziyaret Etti

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) ziyaretlerine devam ediyor.

Rektör Gavgalı OSB’de Bulunan Firmaları Ziyaret Etti

Rektör Gavgalı üniversite-sanayi iş birliği kapsamında düzenli olarak gerçekleştirdiği ziyaretlere her hafta yenilerini ekliyor. Rektör Gavgalı bu kapsamda Duru Bulgur, Elips Makine ve Akar Mühendisliği ziyaret etti.

Ziyaretleri sırasında Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’ya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın’ın yanı sıra KMÜ Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi Kurum Koordinatörlüğü bünyesinde görev alan akademisyenler eşlik etti.

Rektör Gavgalı ilk olarak Duru Bulgur'a ziyarette bulundu. Rektör Gavgalı, Duru Bulgur Onursal Başkanı İhsan Duru ve Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru ile bir süre sohbet ederek fikir alışverişinde bulundu. Rektör Gavgalı ayrıca depremden etkilenen çocuklara kapılarını açarak taekwondo dalında spor yapmalarına fırsat verdikleri için İhsan Duru ve Emin Duru’ya teşekkür etti.

Daha sonra Elips Makine'yi de ziyaret ederek üretim tesisini gezen Rektör Gavgalı, firma sahibi Ahmet Işık'tan çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve firma sahibi Ahmet Işık birlikte gerçekleştirilebilecek projelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Son olarak Akar Mühendisliği ziyaret eden Rektör Gavgalı firma yetkilisi Mustafa Akın’dan firma faaliyetleri ile ilgili bilgi aldı.

Ziyaretler sonrasında bir değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Mahmet Gavgalı şunları kaydetti; “Karaman Anadolu coğrafyasının yüksek potansiyele sahip önemli bir sanayi şehri. Bu noktada üniversitemiz ile üretim ve sanayi alanında faaliyet gösteren firmalarımızın iş birliği içerisinde yeni projeler üretilmesini son derece önemsiyoruz. Kısa süre içerisinde güzel projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2023, 17:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284