Rektör Gökmen Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Ögrencileriyle Bulustu

Belediye Baskani Muammer Sari, Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Müdürü Abdülbaki Pinar, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi.

Rektör Gökmen Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu Ögrencileriyle Bulustu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu “1. Kariyer Günleri” kapsaminda düzenledigi etkinlikte Rektör Prof. Dr. Sabri Gökmen’i agirladi. 5 Nisan 2012 Çarsamba günü gerçeklestirilen etkinlige Kâzimkarabekir 
Prof. Dr. Sabri Gökmen Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulunda olmaktan büyük mutluluk duydugunu söyleyerek basladigi konusmasinda “Ne kadar çok kisi ile tanisirsak o kadar mutlu oluruz. Yunus Emre’nin söyledigi gibi sizinle tanis olmaktan keyif aliyorum.” dedi.
Rektör Gökmen, ögrencilerle söylesiye dönüsen konusmasinda hayat tecrübelerini paylasarak onlara geleceklerine yönelik önemli tavsiyelerde bulundu. Prof. Dr. Sabri Gökmen tebessüm etmenin insan hayatinda çok önemli bir yer teskil ettigini belirterek, tebessümün maliyetinin sifir, degerinin ise paha biçilmez olduguna dikkati çekti. Paylasmanin ve vericiligin degerini vurgulayan Gökmen “Vermek hizmet toplumunu olusturan bireylerin, almak ise tüketim toplumunu olusturan bireylerin özelligidir.” diye konustu.
26 yillik mesleki hayatinda ögrencilerini üzmemek için büyük çaba harcadigini anlatan Prof. Dr. Sabri Gökmen deger vermekten hiç kimsenin kaçinmamasi gerektigini söyledi. Insanlarin maddi ve manevi yönlerinin tipki esya gibi bakima ihtiyaci oldugunu belirterek, maneviyata daha fazla yatirim yapilmasini önerdi. Sözlerini “ Tipki bir cep telefonu gibi insanin da duygusal bataryasi zayifliyor, sarj edilmeye ihtiyaç duyuyor. Duygusal batarya ancak dostlarin sevgisiyle kendini yeniliyor.” diyerek sürdürdü.

Prof. Dr. Sabri Gökmen ögrencilere hayatlarinin her safhasinda emek harcamalarini ve emeklerine ahlak katmalarini tavsiye etti. Tesekkür ve takdir konusunda cömert, elestiride cimri olmalarini söyledi. 3,5 yillik rektörlügü sirasinda ilke edindigi prensiplerden birisini “Bir kurum ya da birey hakkinda güzel bir sözünüz yoksa susmayi tercih edin. Bunun sizi farkli ve önde kilacagini göreceksiniz.” diyerek açikladi. Prof. Dr. Sabri Gökmen ögrencilere “Ne kadar yasayacaginiz sizin elinizde degil ama nasil yasayacaginiza siz karar veriyorsunuz.” diyerek konusmasini sonlandirdi. Kazim Karabekir Meslek Yüksekokulu ögrencilerinin sorularinin cevaplandirilmasi ardindan, Okul Müdürü Abdülbaki Pinar’in Kazim Karabekir’in “ Istiklal Harbimiz” eserini Prof. Dr. Sabri Gökmen’e takdim etmesiyle etkinlik sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284