Rektör Gökmen: “Türk Dili Ve Gida Konusunda Türkiye’de Tercih Edilen Bir Üniversite Olmak En Büyük Hedefimiz”

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ’nün Türkiye’de Türk Dili Edebiyati ve Gida Mühendisligi alaninda aranan ve ilk tercih edilen bir üniversite olmasi için gayret ve çaba sarf ettiklerini söyledi.

Rektör Gökmen: “Türk Dili Ve Gida Konusunda Türkiye’de Tercih Edilen Bir Üniversite Olmak En Büyük Hedefimiz”
Ilimizin basarili dershanelerinin basinda gelen Ugur Dershaneleri Yönetim Kurulu Baskani Ali Konukseven ile KGRT Yönetim Kurulu onursal Baskani Medeni Yavuzaslan, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i ziyaret ettiler.
Ziyaret sirasinda konusan Ugur Dershaneleri Yönetim Kurulu Baskani Ali Konukseven, “Rektörümüzün basarilarindan memnuniyet duyuyoruz. Üniversitemiz çok büyük. Yeni binalar yapildi ve günden güne büyüyen bir sehir görünümüne kavustu. Ben Rektörümüzü ve emegi geçenleri kutluyorum” dedi.
Rektör Gökmen’de, “Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi hepinizin de bildigi gibi 4 yil önce kuruldu. Bende rektör olarak göreve 15 Eylül 2008 tarihinde basladim. Göreve basladigim günden buyana akademik ve idari birimler ve fiziki yapilanmaya öncelikli agirlik verdik. Idari birimlerin yapilanmasini tamamladik. Akademik birimi olarak da 4 fakültemiz, iki enstitümüz, iki yüksek okulumuz 4’de meslek yüksek okulumuz bulunuyor. Fakülteler, enstitüler ve yüksek okullarda yaklasik 8 bin civarinda ögrenci egitime devam ediyor. Akademik ve idari personel olarak ta 400’ün üzerinde elemani mevcuttur. KMÜ öncelikle egitim ve ögretim arastirmayi ön plana çikarmayi hedefliyor. Bunun yaninda bulundugu sehre yani Karaman’imiza sosyal, kültürel ve ekonomik açidan da katki vermeyi öncelikli olarak düsünüyor. Bu anlamda Karamanoglu Mehmetbey üniversitesi potansiyeline uygun olarak özellikle Türk Dili Edebiyati ve dil konusunda Türkiye’de öne çikmayi hedeflemektedir. Bunun yaninda sehrimizin potansiyeline uygun olarak gida mühendisligi alaninda basarili olmayi, önde olmayi, tercih edilen bir üniversite olmayi basarma yolunda yogun bir gayret sarf etmektedir. Fiziki mekânlarimiz bakimindan bazi eksikliklerimiz olabilir. Bununla birlikte disaridan gelen ögrencilerimizin güvenle, emniyetle kalabilecekleri egitim-ögretimlerini devam ettirebilecekleri bir sehre sahibiz. Önümüzdeki yillarda sosyal tesis, fiziki mekân anlamindaki eksikliklerini de çok kisa bir süre içerisinde tamamlayip, gerek ögrencilerimizin, gerekse akademik personelimizin bulunmak isteyecekleri bir üniversite olmayi hedefliyoruz” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284