Rektör Gökmen’den, Üniversitedeki Cinayetle Ilgili Açiklama

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde 12 Mart 2013 Sali günü yasanan üzücü olayla ilgili KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen yazili bir basin açiklamasi yapti.

Rektör Gökmen’den, Üniversitedeki Cinayetle Ilgili Açiklama
 
Rektör Gökmen açiklamasinda, “Üniversitemizde 12 Mart 2013 Sali günü saat 19.00 sularinda üzücü bir olay meydana gelmistir. Karaman esnafindan oldugu belirlenen 29 yasindaki Mevlüt Kurt, nasil oldugu henüz belirlenemeyen bir sekilde Yunus Emre Yerleskemize girmistir. Burada Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi ögrencileri olan M.G, B.B. ve. S.H.D adli üç ögrencimizle tartisan Mevlüt Kurt, IIBF ile Kamil Özdag Fen Fakültesi arasindaki bahçede M.G. adli ögrencimiz tarafindan biçaklanarak yaralanmistir. Tartisma sebebinin bir kiz ögrencimiz oldugu bilinen olay sonunda B.B. M.G’ye tokat atmis ve G., B.B’nin pesine düsmüstür. Güvenlik kapisina kadar gelen B.B., güvenlik görevlilerimizden yardim istemis ve güvenlikçilerimiz her üç ögrenciyi de cinayette kullanilan biçakla birlikte yakalamislardir. Havanin firtinali olmasi ve cinayet saatlerinde Karaman’da Sokak aydinlatmalarinin devre disi kalmasi olaylarin hemen açiga çikmasina engel teskil etmistir. Ancak kisa süre içinde bir temizlik görevlisinin yerde yarali yatan Mevlüt Kurt’u görmesi üzerine güvenlik görevlilerimiz olay yerine gelmis ve polisi aramislardir. Bu arada Mevlüt Kurt’un basinda bulunan ve kimligi henüz tespit edilemeyen iki ögrenci, 112 Acil Servis’i aramislardir. Birkaç dakika içinde olay yerine hem polis ekipleri hem de ambulans gelmis, yarali olarak Karaman Devlet Hastanesine kaldirilan Mevlüt Kurt, tüm müdahalelere ragmen kurtarilamamistir. Olay Savciliga intikal ettirilmis olup üzücü olayla ilgili sorusturma adli kurumlarca sürdürülmektedir.
“Gençlerimiz eylemlerinin sorumlulugunu tasimamaktadir”
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olarak ögrencilerimizi hem bilimsel hem ahlakî yönden yetistirmeye, onlara iyi örnek olmaya ve her türlü sorunlarini rahatlikla ve özgürce paylasmalarina önem veriyoruz. Ancak gençlerimiz maalesef yaptiklari eylemlerin sorumlulugunu tasimamakta ve eylemlerinin sonucunda yasayabilecekleri süreçlerin yeterince bilincine varamamaktadir. Gençler derken yalnizca ortaögretim ya da yüksekögretimde ögrenim görenler degil, çalisan ya da çalismayan tüm gençlerimizi buna dahil ediyorum.
 “Siddet içeren eylemleri hayatimizdan çikarmaliyiz”
Biz üniversitemizi çagdas ilkelerle ve evrensel üniversite anlayisina göre sekillendirmeye çalistik. Kamuoyuna ifade etmek isteriz ki üniversitemizde modern bir tarzda yeterli güvenlik önlemleri mevcuttur. Toplum olarak sorunlarimizin kökenleri aslinda çok daha derinlerde ve saldiri olaylari yalnizca o sorunlarin yansiyan bir yüzüdür. Kaldi ki saldiri ve kavga eylemleri üniversite içerisinde olabilecegi gibi insanlarin evlerinde, yollarda, sokaklarda, kafelerde, araçlarda, kisacasi hemen her yerde olabilmektedir. Bunlari önlemenin yolu ise daha fazla güvenlik tedbiri degildir. Siddeti önce dilimizden, sonra en ufak eylemlerimizden ve hayatimizdan çikarmaliyiz. Çünkü saldiri ve kavga, saglikli bir öfke ifadesi degildir ve kimseye bir sey kazandirmaz.
“KMÜ olarak biz bir aileyiz”
Üniversite olarak biz, ögrencilerimizle bir aile gibi ilgilenmekteyiz. Onlarin derdi bizim de derdimizdir. Onlarin gelecekleri, bizi yakindan ilgilendirmektedir. Dün üniversitemizde yasamis oldugumuz elim olay hepimizi derinden üzmüstür. Yönetimimiz hem gözaltindaki ögrencilerimizle, onlarin aileleriyle ve hayatini kaybeden gencimizin yakinlariyla irtibat kurmustur ve süreci takip etmektedir. Dilegimiz bu tür nahos olaylarin bir daha yasanmamasi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin adinin ögrencilerinin basarilari ve sevinçleriyle anilmasidir.
Olayla ilgili, tüm Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi ailesine geçmis olsun diyor, hayatini kaybeden kardesimize Allah’tan rahmet ve tüm gençlerimizin ailelerine sabirlar diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284