Rektör Namık Ak’tan 12 Mart Mesajı

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Namık Ak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Rektör Namık Ak’tan 12 Mart Mesajı

“Milletimizin en zor dönemlerinde ortaya koyduğu kahramanlığı, azmi ve inancı anlatan İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milli marş olarak kabul edilişinin 100'üncü yıldönümünü iftiharla kutlamaktayız.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un milletimizin tüm maddi imkansızlıklarına rağmen istiklal ve istikbal mücadelesindeki alnı açık ve cesur duruşunu en veciz şekilde kaleme aldığı İstiklal Marşı, milletimizin üstün ahlaki değerlerini ve vatanı için yapabileceklerini en güzel şekilde ortaya koyan gerçek bir kahramanlık destanıdır.

Bugün yine milletçe İstiklal Marşımızın yazıldığı dönemdeki aynı milli ruh, aynı heyecan ve bilinçle birbirimize kenetlenmemiz ve ülkemiz üzerine hain emelleri olanların karşısında cesaretle ve dik bir şekilde durmamız gereken hassas dönemlerden geçmekteyiz. Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un bizlere emanet ettiği, milli davamız ve bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımızı hiçbir zaman unutmadan onun ortaya koyduğu değerlere sahip çıkmalı ve görüş ayrılıklarımıza rağmen milletçe birlik ve dirliğimizi her zaman korumalıyız.

İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yıldönümünde, başta milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yad ediyor; milletçe onların aziz hatıralarına en iyi şekilde layık olabilmemizi temenni ediyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284