Romanyali Egitim Heyeti Kahraman Çiftinin Misafiri Oldu

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman ve esi Hanimefendi Muhsine Kahraman Il Milli Egitim Müdürlügü’nün Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari kapsaminda hazirladigi Comenius Regio Projesi kapsaminda, Romanya’nin Botosani eyaletinden Karaman’a gelen egitim heyetini Karaman Polisevinde agirladi.

Romanyali Egitim Heyeti Kahraman Çiftinin Misafiri Oldu
Vali Süleyman Kahraman ve Hanimefendi Muhsine Kahraman’in kizlari Semiyye Munise Kahraman, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Karaman Ticaret Odasi Baskani Mustafa Toktay ve KARSIAD Baskani Ali Kamer’in de katildigi yemek 11 Ekim 2011 Sali günü saat 19.30’da Polisevinde gerçeklestirildi.
Yemekte söz alan Romanyali Egitim Heyeti Baskani Ada Alexandrina Macove projenin iki yili kapsadigini ve bu toplantinin proje kapsaminda düzenlenen üçüncü toplanti oldugunu belirten konusmasinda: “Sayin Valimiz ve eslerinin bizleri kabul etmesi, bizim için büyük bir onur. Öncelikle kendilerine memnuniyetimizi ifade etmek istiyorum. Karaman halkinin misafirperverligi ve bizlere gösterdigi samimi ilgi hepimizi çok mutlu etti. Bu projenin egitimin yaninda, iki ülke arasindaki dostlugun pekismesine de vesile olacagini umuyoruz. Ekibimizde Casa Corpului Didactic’ten 1 Bas Müfettis, 13 Yönetici ve Ögretmen olmak üzere 14 kisi bulunmaktadir. Ingilizce ögretim yöntemlerinin gelistirilmesine yönelik olan proje ile Ingilizce ögretimindeki tecrübelerimizi ve çözüm önerilerimizi paylasiyoruz. Egitim her ülke için büyük önem tasir. Ama sunu özellikle belirtmek istiyoruz. Türkiye’de egitime ayrilan bütçenin büyüklügü, Türkiye’nin egitime ne kadar önem verdiginin en güçlü kaniti. Karaman’da gezdigimiz okullarin mimarî yapilari ve iç donanimlari bizleri gerçekten çok etkiledi. Okul ortamlarinizin bu kadar kaliteli ve saglikli olmasi egitim açisindan büyük bir firsat. Ayrica dikkatimizi çeken bir diger husus da okullarda sahit oldugumuz disiplin anlayisi. Ögretmen ve ögrenci arasindaki saygi ve sevgiye dayali disiplin anlayisi da bizleri çok etkiledi. Ögretmenine saygi konusunda bizleri çok etkileyen ögrencilerin topluma uyum konusunda da oldukça basarili olduklarini gözlemledik. Saglikli bir egitim sisteminin, saglikli bir toplumun temeli olduguna en güzel örnek diye düsünüyoruz. Bu projenin ve gezinin her iki ülkenin egitim sistemine olumlu katkilari olmasini ümit ediyor, bize gösterdiginiz yakin ilgiden dolayi heyet adina tesekkür ediyorum.”dedi.

 Proje kapsaminda temmuz ayinda Romanya’ya gittiklerini ve kendilerini yabanci ve yalniz hissetmediklerini belirten Vali Kahraman konusmasinda: “Karaman sevginin ve hosgörünün yurdu. Misafiri agirlamak, misafirin gönlünü hos tutmak bizim insanimiz için büyük bir onurdur. Biz Romanya’da hos karsilandik ve çok güzel agirlandik. Elbette ki bize düsen böyle bir dostlugu ve misafirperverligi karsiliksiz birakmamaktir. Sizlerin memnuniyeti elbette ki bizlerin de memnuniyetidir.”dedi.
Vali Kahraman projenin egitim alaninda yürütüldügünü; ama iki ülke arasinda farkli alanlarda diyaloglar için de bir imkân ve firsat oldugunu dile getirerek, Botasani ve Karaman’in kardes sehir ilan edilmesine yönelik her iki ülkede de çalismalar yapildigini ve bu çalismalarin son asamaya geldigini belirtti. Vali Kahraman konusmasinda su hususlara yer verdi: “Hepimiz Adem’in çocuklariyiz. Hepimiz ayni gök kubbenin altinda yasiyor, ayni âlemi paylasiyoruz. Bu proje egitim alaninda yürütülüyor; ama proje ile gelisen diyalog sanayi, turizm, ekonomi gibi alanlarda da isbirligine vesile olacaktir. Biz Romanya gezimizde sanayi ve ticaret alaninda Romanyali yetkililerle görüsmelerimiz olmustu. Bugün Karaman Sanayi ve Ticaret Odasi Baskanimiz, ayrica KARSIAD baskanimiz da aramizda. Ama bu proje sadece ekonomi ve sanayi alaninda isbirligine vesile olmakla sinirli kalmayacaktir. Çünkü proje dünya barisina ve kültürler arasi diyaloga da ciddi katkilar saglayacaktir. Birbirini taniyan kültürler, dünya barisinin tesisinde daha sorumlu ve daha insanî davranacaktir. Misafirlerimize ve emegi geçenlere tesekkür ediyorum.”

 
 
Sanayi ve Ticaret Odasi Baskani Mustafa Toktay ve KARSIAD Baskani Ali Kamer ise Karaman hakkinda konuklara bilgi vererek, bu projenin ekonomi, sanayi ve turizm alaninda da isbirligine vesile olmasini ümit ettiklerini, Karaman’in özellikle gida ve gidaya dayali sanayide ciddi basarilar yakaladigini, turizm alaninda ciddi bir potansiyel tasidigini dile getirdiler.
Sohbet ortaminda devam eden programda Vali Kahraman ve Hanimefendi Muhsine Kahraman konuklara hediye takdim etti. Kizlari Semiyye Munise Kahraman ile birlikte konuklarla bir süre sohbet eden Hanimefendi Muhsine Kahraman “Sizlere misafir etmekten mesuduz. Romanya’da bizlere gösterdiginiz misafirperverlik, güzel bir hatira olarak daima gönlümüzde yasayacak. Ümit ederim ki ülkemizden ve ilimizden hos anilarla ayrilirsiniz. Bu proje ile gelisen dostlugun ve kardesligin daim olmasini diliyorum.”dedi.
 
 
Hediye takdiminden sonra hatira fotografi çekimiyle son bulan program sonunda Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, misafirlerin kendilerine gösterilen ilgiden ve misafirperverlikten çok memnun kaldiklarini, bunu her firsatta dile getirdiklerini belirterek Vali Kahraman’a, Hanimefendi Muhsine Kahraman’a ve kizlari Semiyye Munise Kahraman’a tesekkür etti

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284