Saganak Yagis, Urgan Mahallesini Sular Altinda Birakti

Karaman’da yaklasik bir saat süren saganak yagmurun ardindan bir mahalledeki bazi evler ve hayvan agillari sel sulari altinda kaldi.

Saganak Yagis, Urgan Mahallesini Sular Altinda Birakti

Yaklasik bir saat süren saganak yagmurun ardindan çogunlukla hayvan agillarinin bulundugu Urgan Mahallesi’nin bir kismi sular altinda kaldi. Sel sulari nedeniyle bazi evler ve hayvan agillari zarar gördü. Mahallenin su altinda kalmasi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, Fen Isleri ve Il Özel Idaresi’ne ait ekipler sevk edildi. Kepçe, greyder gibi is makineleriyle çalismalara baslayan ekipler, mahalledeki tek katli evlerin su altinda kalmamasi için yogun çaba harcadi. Polis ekipleri de Urgan Mahallesi’ne giden yolu can kayiplarinin yasanmamasi için trafige kapatti. Sel nedeniyle Vali Murat Koca ve Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Urgan Mahallesi’ne giderek incelemelerde bulundu. Etkisini kaybeden yagmurun ardindan ekipler, sel sulari altinda kalan ev ve agillarda çalismalarini yogunlastirdi.
Diger taraftan yogun yagis nedeniyle Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi de sular altinda kaldi. Hastane personeli acil servise dolan sulari temizlemek için yogun çaba sarf etettiler.
"CAN KAYBI YOK"
Karaman Valisi Murat Koca, dere yatagina yapilan agillar nedeniyle yagisla birlikte sel baskininin oldugunu belirterek, "Bölgeye gelerek incelemelerde bulunuyoruz. Bazi evleri ve agillari su basmis vaziyette. Su an incelemeleri sürdürüyoruz. Su an için can kaybimiz yok. Üzücü bir durum da yok. Sel bittikten sonra belediye ekiplerimiz, AFAD'da burada. Sel bittikten sonra gerekli çalismalari yapacagiz zarar ziyan konusunda" diye konustu.
Karaman Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan ise, belediye ekipleriyle birlikte bölgede olduklarini ifade ederek, "Çalismalarimizi sürdürüyoruz. Su an için ciddi bir sey yok. Bu konuda tedbirlerimizi aldik, ekiplerimiz çalisiyoruz. Sel tamamen bittikten sonra hasar tespit çalismalarina baslanacak" dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284