Saglik Bakanligi`ndan 4 Yeni Müjdeli Haber

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafindan hazirlanan `Saglik Uygulamalari Tebligi` Resmi Gazete`de yayimlandi. Yeni düzenleme ile Saglik Bakanligi hastalara moral olacak 4 yeni düzenleme getirdi.

Saglik Bakanligi`ndan 4 Yeni Müjdeli Haber

1- KAPLICA MASRAFI BAKANLIKTAN - En az bir fiziksel tip ve rehabilitasyon ile tibbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmani doktorunun imzasinin bulunacagi raporda önerilen tedavi yöntemi, seans ve süresi zorunlu olarak belirtilecek. Bakanlik kaplicalarla anlasarak, hastayi yönlendirecek. Hasta buna ragmen baska kaplicaya gitmek isterse kendi ücretini kendisi karsilayacak. Raporun verilmesinin ardindan 6 ay içerisinde tedaviye baslanmamasi halinde hasta için yeni rapor düzenlenmesi gerekecek.
2 IS KAZASINA UGRAYANDAN KATILIM PAYI YOK - Is kazasina ugrayanlardan, meslek hastaligina yakalanan sigortalilardan katilim payi alinmayacak. Ayrica askeri tatbikat ve manevralarda saglanan saglik hizmetleri, afet ve savas hali nedeniyle saglanan saglik hizmetlerinden pay alinmamasina karar verildi. Yine istiklal Savasi madalyasi olanlardan ve eslerinden, depremde yaralanan ve sakat kalanlara verilecek protezlerden katki payi alinmayacak.
3- ORGAN BULAN HASTANEYE ÜCRETI ÖDENECEK - Teblig'de organ ve doku nakli ile ilgili ifadelere de yer verildi. Belirlenen kriterlerde organ nakline ihtiyaci olan hastanin gidis dönüs tüm giderleri SGK tarafindan karsilanacak. SGK, kadavradan donör karsilayan hastaneye "kadavra donör temini" bedeli ödeyecek. Bu bedele organ alim islemi de dahil edilecek.
4- YURTDISINA HEYET IMZASI - Yurtdisinda tedavi olmasi gereken hastalar için "Yurtdisi Tetkike Iliskin Saglik Kurulu Raporu" düzenlenecek. Bu raporda hastanin tedavisinin Türkiye'de yapilamadigi gerekçeleriyle açiklanacak. Heyet imzasiyla rapor yazilacak ve Saglik Bakanligi'nin raporu onaylamasiyla hasta yurtdisinda tedavi görebilecek.
Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284