`Saglik Bakanligi`ndan Ariyorum` Diyenlere Dikkat!

Türkiye Halk Sagligi Kurumu Dernegi yetkilileri, kurumun adini kullanmak suretiyle dolandiricilik suçu islendigi iddialarina iliskin uyarida bulundu. Sikayetler üzerine, evrakta sahtecilik ve görevi kötüye kullanma iddialari ile suç duyurusunda bulunuldugu bildirildi.

`Saglik Bakanligi`ndan Ariyorum` Diyenlere Dikkat!

Saglik Bakanligi Türkiye Halk Sagligi Kurumu Dernegi yetkililerince, “Türkiye Halk Sagligi Kurumu” adi kullanmak suretiyle dolandiricilik suçunun islendigi iddialariyla ilgili basin açiklamasi yapildi. 5253 sayili Dernekler Kanunu ile dernekler, dernek sube veya temsilcilikleri, federasyonlar, konfederasyonlar ve yabanci dernekler ile merkezleri yurt disinda bulunan dernek ve vakif disindaki kâr amaci gütmeyen kuruluslarin Türkiye'deki sube veya temsilciliklerinin yasak ve izne tâbi faaliyetlerini, yükümlülüklerini, denetimlerini ve uygulanacak cezalar ile derneklere iliskin diger hususlarin düzenlendigi belirtildi.
Kamu yararina çalisan dernek statüsünde olmasina ragmen dernek ibaresini kullanmaksizin “Türkiye Halk Sagligi Kurumu” ismini kullanmak suretiyle yaniltici beyanlarda bulunuldugu, Kurumca tesis edilmis islem algisi olusturuldugu, bu yönüyle de bir takim adli takiplere iliskin taleplerin Türkiye Halk Sagligi Kurumu'na teblig edildiginin anlasildigi bildirildi. Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada konuya iliskin sunlar uyarilarda bulunuldu:
“Mezkûr dernekle ilgili olarak; ‘kamu yararina çalisan dernek' statüsüne iliskin degerlendirmenin yeniden yapilmasi, Türkiye Halk Sagligi Kurumu Dernegi isminin kullandirilmamasi, dernekle ilgili tatbik edilebilecek müeyyidelerin uygulanmasi ve sonucundan bilgi verilmesi hususunda Kurumumuzca Içisleri Bakanligi Dernekler Daire Baskanligina 31 Aralik 2012 tarihinde yazi gönderilmistir.
Akabinde baska bir sikayet dilekçesi üzerine yine Içisleri Bakanligi Dernekler Daire Baskanligina 28 Mart 2013 tarihinde yazi gönderilmistir.
Kurumumuza intikal eden sikayet dilekçelerine binaen Hacettepe Üniversitesi Rektörlügüne yazilan 28 Mart 2013 tarihli yazimiz ile; üniversite personeli olmasi nedeniyle gerekli idari islemlerin yapilmasi talep edilmistir.
Dernek ibaresi kullanilmaksizin “Türkiye Halk Sagligi Kurumu” adi kullanilmak suretiyle çek ciro edilmesi neticesinde Kurumumuzca tesis edilmis islem algisi olusturarak, Kurumumuz aleyhine icra takiplerinin teblig edilmesi üzerine, yapilan takiplere karsi yasal itiraz ve sikâyetler yapilmistir. Davalar halen derdesttir.
Kurumumuza intikal eden sikayetlere iliskin olarak sikayetçilerce Usak Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde, evrakta sahtecilik, görevi kötüye kullanma, emniyeti suistimal, bedelsiz senedi isleme koymak ve bu suçlari islemek için örgüt kurmak iddialari ile suç duyurusunda bulunulmustur.”
Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284