Saglik Yüksekokulunda Dereceye Giren Mezunlardan KMÜ’ye Övgü

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Saglik Yüksekokulu’nun mezuniyet töreninde dereceye giren mezunlar, KMÜ Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Birimine röportaj verdi.

 Saglik Yüksekokulunda Dereceye Giren Mezunlardan KMÜ’ye Övgü

Okul birincisi Nur Teke, ikinci Funda Gök ve üçüncü Halil Mert üniversiteleri, egitim süreçleri ve gelecek planlari ile ilgili görüslerini aktardilar.
Nur Teke: “Üniversitemiz her geçen gün gelisen ve büyüyen bir üniversite”
Kastamonu Üniversitesinden geçis yapmasindan dolayi iki yildir Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde ögrenim gördügünü söyleyen Saglik Yüksekokulu birincisi Nur Teke, “Üniversitemize ilk geldigimde daha az fakülte ve bölüm vardi. Ama bugün fakültelerimiz ve bölümlerimizin sayisi artti. Gelecekte KMÜ’yü daha güzel noktalarda görüyorum. Üniversitemiz her geçen gün gelisen ve büyüyen bir üniversite.” diye konustu.
Nur Teke, üniversitenin beklentilerine cevap verdigini ve mezun olurken çok önemli seyler elde ederek gittigini belirtti. Kaliteli bir egitim aldigini ifade eden Teke, “Yüksekokulumda aldigim egitim meslek hayatima isik tutacak.” dedi.
Ögrenci arkadaslarina tavsiyelerde de bulunan Nur Teke, “Hedeflerinizden vazgeçmeyin, basari yolunda ilerleyin.“ dedi. Gelecekle ilgili planlarini paylasan Teke, hem meslegini en iyi sekilde yapmak hem de akademik alanda çalismak istedigini söyledi.
Funda Gök: “Aldigim egitim bana altin bilezik kazandirdi”
Saglik Yüksekokulu ikincisi Funda Gök, KMÜ’de geçirdigi dört yilda çok fazla ilerlemenin olugunu dile getirerek, önümüzdeki yillarda üniversitenin daha da gelismis olacagini belirtti. Okulundan memnun ayrildigini söyleyen Gök, ufak tefek eksikliklere ragmen üniversitesinin kendisine çok seyler kattigini sözlerine ekledi.
Aldigi egitimle ilgili de düsüncelerini aktaran Funda Gök, “Aldigim egitim bana altin bilezik kazandirdi.” dedi. Hemsirelik alaninda basarili olmak için her ögrencinin bireysel olarak çalismasi ve gayret göstermesi gerektigini söyleyen Gök, sözlerine söyle devam etti: “Kimse kimseden basari konusunda bir sey beklememeli. Her ögrenci azmederek çalismali.”
Halil Mert: “Egitim olarak KMÜ’de donanima kavustum”
Saglik Yüksekokulu üçüncüsü Halil Mert, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinin fakülte ve bölümler açisindan hizla büyüdügünü söyleyerek, ancak sosyal aktivitelere biraz daha önem verilmesinin gerektigini belirtti.
Halil Mert, kendisini KMÜ’de tanidigini söyleyerek, “Ne kazandiysam üniversitemde kazandim. Kisacasi kendimi KMÜ’de tanidim, egitim olarak KMÜ’de donanima kavustum.” dedi.
Dersin derste ögrenilmesi gerektiginin altini çizen Mert söyle konustu: “Hemsirelik bölümünde okuyanlar için derslerin düzenli takip edilmesi ve stajlardan taviz verilmemesi esastir.” Halil Mert, KMÜ’de akademik kariyer yapmayi çok istedigini dile getirerek, “Üniversitemden ayrilmak istemiyorum. Ögrencilikten sonra akademisyen olarak da KMÜ’de yer almak isterim.” diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284