Şahin: Bütün Gayemiz Bu Kubbede Hoş Bir Sada Bırakabilmek

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Şahin, yaklaşan rektörlük seçimi öncesi bir basın açıklaması yaptı.

Şahin: Bütün Gayemiz Bu Kubbede Hoş Bir Sada Bırakabilmek
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Şahin, 26 Temmuz'da rektörlük seçimlerinin yapılacağını hatırlatırken rektör seçilmesi durumunda düşledikleri Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesini ve yapacaklarını anlattı. Prof. Dr. Şahin, “Rektörlük makamının kendilerine tevdi olunması halinde, Karaman’da yaşayan bütün hemşerilerimizle üniversite arasındaki ilişkiyi geliştirmek istediklerini belirterek, "Ben değil, biz anlayışını benimseyerek tüm çalışanlarımızla birlikte 'Karamanoğlu Mehmetbey Üniversiteli olma' düşüncesini gönüllere ve dimağlara yerleştirmek, ulaşılması gereken en önemli hedefimiz olacaktır” dedi.
"Gayemiz akademik ve idari personel, öğrenciler ve tüm çalışanlar ile bir olmak; beraber olmak ve üniversite şehir bütünlüğünü sağlamak olacaktır diyen Şahin: “Bu ilke doğrultusunda çalışmayı ve aynı çatı altında ülkemize hizmet etmeyi düstur edineceklerini” söyledi.
“Biz öğrencisinden öğretim elemanına, hizmetlisinden genel sekreterine kocaman bir aile, büyük bir ekibiz. Ben değil, biz olarak hareket etmemiz ve yapacağımız bütün işlerde istişare kültürünü benimsememiz halinde bütün zorlukların üstesinden gelerek el ele beraberce üniversitemiz için, Karamanımız için, ülkemiz için çalışacağız" diye konuştu.
“Herkesi Önemseyen Bir Rektörlük Anlayışı”
Başta öğretim üyelerimiz olmak üzere bütün çalışanlarımızın ve gözbebeğimiz öğrencilerimizin görüş ve önerilerine önem verdiğinin altını çizen Prof. Dr. Şahin, şunları kaydetti:
"1991 yılından beri, akademik hayatım yanında görev aldığım bir çok sosyal sorumluluk projesinde önemli deneyimler kazandım. Sahip olduğum yurt içi ve yurt dışı bilgi birikimim, akademik tecrübelerim, muhabbet içinde disiplin ve disiplin içinde muhabbet anlayışı ile şekillendirdiğim çalışma prensibim benim rektör adayı olmam için en önemli etken olmuştur.”
“Bütün bu kazanımlarım yanında adaylık sürecimi uzak ve yakın dostlarım, ailem ve mesai arkadaşlarım ile yaptığım istişareler neticesinde, almış olduğum müspet görüş ve öneriler ışığında başlatmış oldum. Benim adaylık düşüncem bir heves değil üniversiteme ve ülkeme hizmet etme sevdasıyla ortaya çıkmış bir düşüncedir.”
“Çalışanlarımızın Onur ve Haysiyetinin Zedelenmemesi Her Şeyden Önemlidir.”
“Bilinmelidir ki benimle birlikte bu yarışa giren diğer aday arkadaşlarım da üniversitemize, gençliğimize ve ülkemize hizmeti asıl gaye edinmiş kıymetli birer bilim insanlarıyız. Her ne kadar seçim ortamında birbirimize rakip olmuş olsak da bütün rektör adayları ülkemizin yetiştirmiş olduğu, birbirinden değerli şahsiyetlerdir. Seçim süreci boyunca ve sonrasında başta üniversitemizin kurumsal kimliği olmak üzere bütün rektör adayları ve çalışanlarımızın onur ve haysiyetinin zedelenmemesi her şeyden önemlidir. “
“Benim için bu seçimi kazanmak kadar ziyaretlerde ilk defa tanıştığım akademisyen arkadaşlarımın dostluğunu ve gönlünü kazanmak, en büyük kazanç olacaktır. Bu süreçte kurduğumuz dostluklar ve samimi destekler beni fazlası ile yüreklendirmiş ve şevkimi daha da artırmıştır”
“Sonuçta Emeği Geçen Herkese Teşekkürü Bir Borç Biliriz.”
“Üniversitemizde gerçekleşecek seçim sonucu, en layık adayın Cumhurbaşkanımızca atanması ve atanan kişinin üniversitemize ve ülkemize yakışır bir rektörlük süreci yaşatması en büyük temennimdir.”
“KMÜ ailesinin bir ferdi olmayı şükür ve şeref vesilesi bilir, üniversitemizin bu günlere gelmesinde bize önderlik eden ve yedi yıllık KMÜ mensubiyetimiz boyunca ülkemize, şehrimize ve üniversitemize layık bir rektörlük süreci yaşatan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sabri Gökmen hocamıza saygılarımı arz ederim”
“İdareciliğimiz boyunca son derece uyum içerisinde çalıştığımız bütün yardımcılarıma, hocalarımıza, öğrencilerimize ve hayli zamandır farklı zaman ve mekânlarda yapmış olduğumuz istişarelerimiz neticesinde rektör adaylığı kararı almamda müspet görüşlerini ifade eden başta ailem ve mesai arkadaşlarım olmak üzere uzak-yakın bütün dost ve büyüklerime de teşekkürü bir borç bilirim.”
“Önceliğimiz Üniversitemizi Emanet, Hizmet Etmeyi İftihar Vesilesi Bilmektir”
“Üniversitemiz bünyesindeki öğretim elemanlarımızı, idari görevlilerimizi, kampüsümüzün güvenliğinden ve düzeninden sorumlu yardımcı personelimizi ve burada bulunuşumuzun asıl gayesi olan göz bebeğimiz öğrencilerimizi ve her bir noktasında hizmet etmekten onur duyacağımız bütün fiziki mekânları emanet bileceğiz.”
“Vatandaşı olmaktan onur duyduğumuz ülkemize, ezel-ebed devletimize, fedakâr milletimize, güzide şehrimize ve mensubu olduğumuz üniversitemize gece gündüz demeksizin, gücümüzün yettiğince hizmet etmeyi bugüne dek iftihar vesilesi bildik, bundan sonra da iftihar vesilesi bileceğiz.
“Üzerimize tevdi olunan bütün makam ve mevkiler, sahibi olduğumuz ve olacağımız her türlü taşınır- taşınmaz değer bizleri gurur ve kibire değil alçak gönüllülüğe ve tevazuya götüren bir yol olmalıdır.”
“Nihai Gayemiz Halkımızın ve Hakkın Razı Olacağı Bir Rektörlük Süreci Yaşatmak”
“Ülkesine ve bulunduğu şehre yön veren üniversitenin en üst makamında yer alan bir rektör, bilim insanı olması yanında ilim sahibi bir yönetici; yürünmesi gereken yolu bildiği kadar da o yolu yürümesini de bilen bir lider olmalıdır.” “Rektörlük vazifesini ulaşacağımız son hedef olarak değil, asıl hedefimiz olan bu aziz millete yıllarca hizmet edebilmek için bir vesile bileceğiz. Bu düstur ışığında bu makamın onuruna ve şerefine layık bir rektörlük süreci yaşatıp hakkın ve halkın razı olacağı güzel işlere imza atıp bu kubbede hoş bir seda bırakabilmek nihai gayemiz olacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284