Sahte Raki Üretimi Yapan Kisiler Suçüstü Yakalandi

Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlar Sube Müdürlügü ekipleri aldiklari istihbari bilgi üzerine ilimize kaçak içki getirerek piyasaya sattiklari ve sahte raki imal eden iki kisiyi yakaladi.

Sahte Raki Üretimi Yapan Kisiler Suçüstü Yakalandi

Konuyla ilgili olarak yürütülen sorusturma kapsaminda Y.U. (54), H.K. (60) ve H.S. (50) isimli sahislarin ilimize kaçak içki getirerek piyasaya sattiklari ve yine ayni sahislarin sahte raki imal ederek piyasaya sürdügünün bilgisini alarak konu ile çalismalara basladi. Sorusturma çerçevesinde 1 Ekim Persembe günü Y.U. isimli sahsin aracinda 84 sise raki, 36 sise Votka ve 10 sise Whisky olmak üzere toplam 130 sise kaçak içki ele geçirdi.
H.K.’nin ikametinde yapilan aramada ise sahte raki yapiminda kullanilan 1 adet damitma tanki, 1 adet alkol tanki, 22 kg. anason, 80 kg. yas üzüm, plastik siseler içerisinde satisa hazir 20 litre sahte raki ve rakilarin siselenmesinde kullanilan çok sayida plastik sise ele geçirildi.
H.S. (50) isimli sahsin evinde yapilan aramada ise degisik markalarda (10) sise Whisky (1) sise konyak olmak üzere toplam (11) sise gümrük kaçagi içki ele geçirilerek el konuldu.
Olayla ilgili olarak Y.U (54) H.K.(60) ve H.S.(50) isimli sahislar hakkinda Içki Kaçakçiligi (5607 SKM) suçundan adli islem yapildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284