Sair Sasma’ya Azerbaycan’da Fahri Formenlik Unvani Verildi

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Ganire Pasayeva tarafindan organize edilen ve Avrasya Uluslararasi Arastirmalar Enstitüsünün, Avrasya Uluslar arasi Matbuat Fondu’nun (BAMF) ve Asik Semsir Ocagi’nin ev sahipligini yaptigi Karabag’dan Türk Dünyasina gönül köprüsü adi altindaki siir sölenine davet edilen Ibrahim Sasma’ya Azerbaycan’da Fahri Kültür Formeni unvani verildi

Sair Sasma’ya Azerbaycan’da Fahri Formenlik Unvani Verildi

Türkiye Azerbaycan arasindaki dostlugu pekistirmek, Türkçenin zengin siir varligini ortaya koymak ve Türk dünyasinin yasayan ünlü sairlerini bir araya getirmek amaciyla organize edilen bu etkinlige Sair Cemal Safi basta olmak üzere yaklasik 16 sair ve yazar davet edildi.
Sair Sasma 15–18 Haziran 2014 tarihinde Azerbaycan’da yapilan siir sölenine ilimizi temsilen katildi. Azerbaycan’in Bakü, Gence, Tovuz kentlerinde organize edilen siir sölenlerinde Karamanoglu Mehmet Bey’in dil fermani ve Yunus Emre’nin siirleriyle sunum yapan Sair Sasma; bu etkinlige ilimizi temsilen katilmanin onurunu yasadigini, Bakü’de bulunan Sehitler Hiyaban’inda Karamanli Sehitlere ayrilan bölümleri de gezerek duygulu anlar yasadigini ifade etti.
Sair Sasma ulusal alanda düzenlenen yarismalarda da ödül toplamaya devam ediyor. Sasma son olarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi tarafindan düzenlenen siir yarismasinda "Kirk Yildir" isimli siiri ile bir birincilik ödülüne, Saglik Sen tarafindan düzenlenen ani yarismasinda da "Sen Hala Üsüyor musun" isimli eseri ile de üçüncülük ödülüne layik görüldü.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284