Salvarli Sigara Kaçakçisi

Mugla’nin Mentese, Dalaman, Köycegiz ve Ortaca ilçelerinde ile Adana, Aydin, Denizli, Karaman, Konya, Istanbul, Kilis, Çankiri, Düzce, Izmir ve Rize illerinde düzenlenen kaçak sigara operasyonunda ele geçirilen 90 bin paket kaçak sigaranin süphelileri adli makamlara sevk edildi.

Salvarli Sigara Kaçakçisi

Operasyonun Mugla ayaginda gözaltina alinan 12 süpheliden birisinin salvarli kadin olmasi dikkat çekti. Sürdürülen çalismalarda suç örgütünün 26 ayri sigara sevkiyati gerçeklestirdigi tespit edilmis, sevkiyat esnasinda diger illerle kurulan koordine neticesi, Mugla’nin Mentese, Dalaman, Köycegiz ve Ortaca ilçelerinde es zamanli operasyon düzenlenmisti. Mugla KOM Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan 15 ay sürdürülen takip ve çalismalar neticesi suç örgütünün faaliyet alanlari tespit edilirken, Mugla’nin Köycegiz, Ortaca, Dalaman ilçeleri ile Istanbul, Rize, Adana, Kilis, Mersin, Karaman, Kayseri ve Nevsehir illerinde düzenlenen eszamanli operasyonda gözaltina alinan Y.K., S.G., K.K., N.G., A.R.T., H.T., M.A.T., I.H.N., H.C., H.Y., S.S. ve A.Y. hazirlik sorusturmasinin ardindan Köycegiz Adliyesi’ne sevk edildiler.
Sigara kaçakçiligi alaninda faaliyet gösteren suç örgütünün kaçak sigara sevkiyatindan bugüne kadar yaklasik 2 milyon 600 bin TL haksiz kazanç elde ettigi tespit edilirken, gözaltina alinan 12 süpheliden bir süphelinin bayan olmasi dikkat çekti. Salvarli giyimi ve rahat hareketleri ile dikkat çeken kadin ile birlikte 12 kisi suç islemek amaciyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak ve sigara kaçakçiligi suçlarindan yargilanacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284