Sanayi Esnafından Vatandaşlara Ücretsiz Maske

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsünden korunma yollarıyla ilgili her detay vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Sanayi Esnafından Vatandaşlara Ücretsiz Maske

Uzmanlarında bu konuda farklı görüşlerde bulunması tıbbi maskelerin koruyucu özelliğinin olup olmadığı tartışmasını da beraberinde getirirken satış fiyatlarının ikiye hatta üçe katlamasına neden oldu.
Bir liralık bir maskenin fırsatçılar elinde ederinden daha yüksek bir fiyata satılmasına kızdığını söyleyen Yeni Sanayi Sitesi esnaflarından Mehmet Ali Öztürk “Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan korona virüsü içerisinde ülkemizin de olduğu diğer ülkelere yayıldı. Televizyonlarda, haber sitelerinde, çevremizde gördüğümüz gibi Corona virüsü solunum yoluyla bulaştığı için çoğu kişi kendini ağzına taktığı maskelerle korumaya çalışıyor. İnsanların maskeyi bu kadar çok talep etmesi bir lira olan maske fiyatlarını üçe-dörde katladı. Bu nedenle bizlerde özellikle çalışan insan ve gelen müşteri sayısının çok olduğu sanayimizde koruyucu maskeye ücretsiz ulaşabilmesi için maske dağıtma kararı aldık.  Şu an ilk etapta 5000 maske dağıtımı gerçekleştirildi. Yeni maske siparişi verdik ve maske dağıtımına ücretsiz olarak kaldığımız yerden devam edeceğiz. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamada olduğu gibi alınacak önlemler sadece maske ile sınırlı kalmamalı, el temizliğine de dikkat edilmeli” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284