Sanayi Kuruluslari Için Kamu Destekleri Egitim Programi Basladi

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi (KMÜPTTO), Karaman Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlügü, Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürlügü ve Mevlana Kalkinma Ajansi ortakliginda sanayicilere verilecek egitim programi basladi.

Sanayi Kuruluslari Için Kamu Destekleri Egitim Programi Basladi

Karaman OSB Müdürlügü binasinda düzenlenen egitim programinin açilisina Karaman Valisi Murat Koca, Garnizon Komutani J. Kd. Alb. Mustafa Akis, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, Bilim Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Vehbi Konarili, Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Yasin Ünüvar, Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman, çok sayida davetli ve sanayiciler katildi.
Sanayi Kuruluslari Devlet Desteginden Ve Tesviklerden Haberdar Olacak
Üniversite-sanayi isbirligi kapsaminda Karaman Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) düzenlenen ve dört gün sürecek olan egitimler boyunca Karaman’daki sanayi kuruluslarinin devlet destek ve tesviklerinden haberdar olmasi, AR-GE ve inovasyon faaliyetlerini gelistirebilmeleri amaçlaniyor.
“Egitimin faydali geçmesini umut ediyorum”
Karaman’in tarihçesi, sosyal, kültürel ve ekonomik yapisini anlatan video gösteriminin ardindan egitim programinin açilis konusmasini Karaman Organize Sanayi Bölgesi Genel Müdürü Yasin Ünüvar yapti. Ünüvar, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kurulus yildönümü olan 2023 yilinda, dünyanin ilk on ekonomisi arasinda bulunma ve kisi basi milli geliri 25 bin dolara çikarma hedeflerine isaret ederek, egitim programinin faydali geçmesi temennisinde bulundu.
“Katma degere sahip ürünler üretmemiz gerekiyor”
Ünüvar’in konusmasinin ardindan kürsüye gelen Mevlana Kalkinma Ajansi Genel Sekreteri Ahmet Akman ise Karaman’daki yerel farkindaligi arttirmak ve yerel kaynaklari daha etkin kullanabilmek amaciyla yapilan çalismalari anlatarak, “Egitim programi ile özellikle sanayicilerimizin devlet desteklerinden azami ölçüde yararlanmasini amaçladik. Eger 2023’te Karaman’in ihracatini 1 milyar dolara, bölgenin ihracatini 15 milyar dolara çikaracaksak, bilgiyi kullanarak katma degeri olan ürün üretmemiz gerek. Bu açidan bu egitim sürecinin basarili geçecegini umuyorum.” dedi.
Programda stantlarin gezilmesinin ardindan dört gün sürecek egitimler basladi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanligi, TÜBITAK, KOSGEB, MEVKA, Ekonomi Bakanligi, Kredi Garanti Fonu, ISKUR, SGK, TKDK, Karaman Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü ve KOP gibi sanayicileri destekleyen kamu kurumlarinin uzmanlari tarafindan verilecek olan egitimler sonunda katilimcilara sertifika verilecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284