Sandığa Gidemeyen Vatandaşlar İçin Seyyar Sandıklar Kullanıldı

Konya ve Karaman'da sandığa gidemeyen vatandaşlar, yetkililer tarafından evlerine getirilen seyyar sandıklarda oyunu kullandı.

Sandığa Gidemeyen Vatandaşlar İçin Seyyar Sandıklar Kullanıldı

Konya'nın Selçuklu ilçesinde Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi için Sandık Kurul Başkanı ve üyeleri ile siyasi parti temsilcilerinin bulunduğu ekip, 13 yıldır yatalak olduğu için sandığa gidemeyecek durumda olan kişinin de aralarında bulunduğu hastaları evlerinde ziyaret etti.
MS hastası olduğu için evden çıkamayan 44 yaşındaki Vahide Bağcı, sandık görevlilerinin yardımıyla evinde oyunu verdi. Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu uygulamayla oy kullanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 13 yıldır yatalak olduğu için oy kullanamadığını söyledi. 
İlimizde evinde tedavi gören ve oy kullanmak isteyen seçmenler, sağlık ekipleri eşliğinde ambulans ya da evde bakım hizmeti araçlarıyla oy kullanacakları salona götürüldü. İlimiz de de iki yıldır evinden çıkamayan Emine Koçak (87) ise evine getirilen seyyar sandıkta oy verdi. Evlerinde oy kullanan seçmenler, bu uygulamayla vatandaşlık hakkını yerine getirebilmenin mutluluğunu yaşadı, yetkililere teşekkür etti.
Yürüme engelli Emine Yavuz (71), oyunu kullanmak için 112 Acil Servis ekipleri tarafından evinden alınarak Cumhuriyet İlkokulu'na getirildi. Yavuz, burada sağlık ekiplerinin ve sandık görevlilerinin yardımıyla oyunu verdikten sonra tekrar evine götürüldü. Haber: Anadolu Ajansı


 

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2018, 18:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284