Sari: “Yipranan Kobiler Için Kollari Sivamanin Vakti Geldi

Mayis ayinda gerçeklesecek olan Karaman Ticaret Ve Sanayi Odasi seçimlerinde aday olan Mustafa Sari, Karaman is dünyasinda ve tarimda yasanan sikintilari ele aldi.

Sari: “Yipranan Kobiler Için Kollari Sivamanin Vakti Geldi

  

Mustafa Sari konusmasinda, “Ülke ekonomisinin kalkinmasinda küçük ve orta ölçekli isletmeler önemli yer aliyor. Özellikle istihdam açiginin önemli kismi bu isletmeler tarafindan gideriliyor. Ancak KOBI olarak isimlendirilen bu isletmelerin birçogu bir takim nedenlerden dolayi ayakta kalmakta zorlanmakta. Özellikle kriz dönemlerinde oldukça yipranan KOBI’ler için kollari sivamanin zamani geldi. Yaptigimiz arastirmalar, isletmelerin stratejik hedeflerine ulasirken yapmasi gereken üretim, pazarlama, finansman, örgütlenme ve isletme, elektronik ticaret yönetimleri gibi çalismalarin çok önemli oldugunu bilmelerine ragmen, isletme içerisinde bu faaliyetleri hayata geçirme düzeyleri düsük çiktigini gösterdi. Bununla birlikte bu faaliyetleri desteklemek amaciyla saglanan tesviklerden yeterli haberdarlik olmadigini gördük. Isletmelerle yapilan görüsmelerde bu tesviklerin haberi ve anlatimi konusunda birinci sorumlu olarak Ticaret ve Sanayi Odasi’ni gördüklerini anladik. Yapilan bu analizlerin isiginda KOBI’lerin ve tüm Karaman Is Dünyasi’nin sorunlarinin giderilmesi noktasinda elimizi tasin altinda koymamiz gerektigini biliyoruz. Daha bilinçli, her türlü tesvik ve imkândan yararlanabilen, ayni zamanda ürettigini her pazarda satabilen bir is dünyasi için gerekli destek komisyonlarinin Ticaret Ve Sanayi Odasi bünyesinde kurulmasi gerekir. Daha önceden Tümsiad Karaman Subesi bünyesinde olusturdugumuz basta ‘’ Akademi Kurulu’’ olmak üzere tüm komisyonlarin çalismalari bizim Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi yönetimine hazirlikli ve donanimli girmemizi saglayacak. Ayrica ‘’Karaman Elma’’si nin uluslar arasi pazarda pay sahibi olmasi için gerekli tanitimin daha genis yelpazede yapilmasi gerektigine inaniyorum. Karaman’in yerel tüm degerlerini küresel zirveye tasimaktaki inancimiz TAM’dir. Bunun için daha önceden veya halen görev aldigim Sivil Toplum Kuruluslari’na bagli teskilatlarin harekete geçmeye hazir oldugunu biliyorum. Ayrica sulama kooperatiflerinin sorunlarinin giderilmesi ve ertelenen su kotasinin önümüzdeki dönemlerde yürürlüge girme ihtimaline karsi tarimsal risk analizleri hazir tutulmalidir. Halkimizin teveccühü ile görev verilmesi halinde, Karaman’in tüm zenginliklerinin üzerindeki toz bulutlari kaldirilip, ekonomisi canli istihdami bol ve uzun soluklu isletmelerle donatilmis bir sehir görecegiz. ‘’ dedi.
Çogu esnaf ve KOBI’ler Mustafa Sari’nin, Türkiye’deki teskilatlarinin yani sira, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, Hollanda, Iran, Isviçre, Suriye ve Ürdün gibi ülkelerde genel merkez ve subeleri bulunan TÜMSIAD’dan, gerek proje gerekse Pazar destegi alacagindan Karaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani olmasi halinde Karaman’i tarihin altin sayfalarina yazacagini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284