Sarikamis Sehitleri Için Yürüdüler

Karaman`da Sarikamis Harekatinin 100. yil dönümü dolayisiyla yürüyüs düzenlendi.

Sarikamis Sehitleri Için Yürüdüler

Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilen etkinlik kapsaminda il müdürlügü önünde toplanan çok sayida kisi, Piri Reis Kültür Merkezi binasi önüne kadar yürüdü. Düzenlenen yürüyüse Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, AK Parti Karaman Il Baskani Nazmi Ünlü, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Gençlik Hizmetleri ve Spor Il Müdürü Hayati Kisacik ile daire müdürleri, sube müdürleri, antrenörler, vatandaslar ve ögrenciler katildi. Il Müdürü Hayati Kisacik, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasinin ardindan yaptigi konusmada, Türk milletinin tarihinde zaferler kadar acilarin da oldukça büyük yer tuttugunu söyledi.
Yemen'in kizgin çöllerde, Çanakkale'nin derin sularda, Sarikamis'in da dondurucu sogukta yitip giden Anadolu çocuklarinin hikayesini barindirdigini aktaran Kisacik, "Acimiz derindir. Hüzünlüyüz. Kalbimizde burukluk var. Zira biz bu kara topraklara binlerce çocugumuzu gömdük. Aslinda gömmedik. Toprak donmustu ve sehitlerimiz sadece karlarin içinde kalmisti. Baharla birlikte karlar eriyince o zaman sehitlerimiz ortaya çikti. Tipki kardelen çiçekleri gibi. Sarikamis harekatinin 100. yilinda tüm sehitlerimizi rahmetle aniyor, hepsinin önünde saygiyla ve hürmetle egiliyorum" dedi.
Etkinlik, Sarikamis sehitleri için yapilan dua ve Karaman Valisi Murat Koca'nin Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Tarih Bölümü Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Alaattin Uca'ya katkilarindan dolayi takdim ettigi hediyenin ardindan sona erdi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284