Sariveliler Belediye Baskani Samur: “Ben Degil, Biz Olgusuyla Hareket Basariya Götürür”

Ilimizin en uzak ilçelerinden olan Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, her yil geleneksel hale getirdigi Karaman basiniyla bulusma toplantilarini bu yilda devam ettirdi.

Sariveliler Belediye Baskani Samur: “Ben Degil, Biz Olgusuyla Hareket Basariya Götürür”

Polisevi’nde ögle yemeginde basinla bir araya gelen Belediye Baskani Samur, 2015 yilinin bir degerlendirmesini yaparak 2016 yilinda yapilacak projeler konusunda bilgiler aktardi.
Samur sözlerine, Güneydogu’da yasanan terör olaylarina deginerek baslayarak terör örgütünün yaptigi saldirilari nefretle kinadigini ve sehit olan polis ve askerlerimiz ile sivil vatandaslarin ailelerine bassagligi diledi.
Samur, “Belediye Baskanligi görevimde bu ikinci dönemim. Ben seçildigim günden bugüne kadar ekibimle birlikte Karacaoglan’in diyari Sariveliler ilçemizi ve Belediyemizi kurumsallastirmak için çalisiyoruz. Ben degil, biz düsüncesiyle hareket ediyoruz. Hepimiz bu düsünceyle hareket edersek bu ülkede yapilmayacak is, basarilamayacak proje kalmaz. Bunun için biz iyi niyet tasiyan herkesle çalismaya açigiz. Bu koltuklar, halka hizmet için sadece bir araçtir. 2015 yilinda Sariveliler’de 80 kilometreye yakin yayla yollarini yeniledik. Türkiye’de arazi sulamasinda akilli sayaç yöntemini uygulayan ilk belediyeyiz. Çiftçimiz sulama yaparken yükledigi kadar su harciyor. Bunun yaninda 20 yatakli ve 50 kisilik restauranti bulunan bir otel insa ediyoruz. Bu oteli belediyemiz ihale ile isletmeye verecek ve buradan gelir saglayacak. Elde ettigimiz her geliri de bu millet ve bu ülke için kullanacagiz. Ilçede çevreyi ve insan sagligini tehdit eden kavaklari kestirip yerine ceviz, badem, ihlamur gibi insan yasami için faydali agaçlar dikip yetistirecegiz. Ilçenin içme suyu alt yapisini tamamladik ve 50 yil yetebilecek su kaynagi olusturduk. Ilçede unlu mamüller firinini açarak halkimizin hizmetine sunduk. Bu yil içerisinde de sauna, hamam ve havuzu içinde bulunan kompleksi tamamlayip yine halkimizin hizmetine açacagiz. Is disiplini her noktada çok önemlidir. Ben igneyi kendime, çuvaldizi baskasina batiriyorum. Birlikten her zaman kuvvet dogar. O nedenle birlikte hareket etmek çok önemlidir. Ayrica Kus yuvasi tünellerimiz araç trafigine açildi. Bu tünellerin bulundugu bölgede yol iyilestirme çalismalari devam edecek” dedi.
Samur, gelecege güzel miraslar birakmak istiyorsak, geçmisimize de sahip çikmamiz gerekir diyerek, “Birbirimizin halindan haberimiz olmali. Muhtaç ve ihtiyaç sahibi insanlarimizi yalniz birakmamaliyiz. Ben ilçemizde her aksam yalniz ve bakima muhtaç yasli insanlari evlerinde ziyaret ediyorum. Ihtiyaçlarini tespit edip onlarin yaninda oluyor, sofralarina oturuyorum. Çünkü gelecegin ne getirecegini sadece yaradan bilir” dedi.
Baskan Samur, gelecekle ilgili bir plani olup olmadigi konusundaki soruya, “Ben 28 yil kamuda atanmis olarak çalistim. Simdi de seçilmis olarak vatandasa hizmet veriyorum. Benim yasamimda hiç yarinla ilgili planim olmadi. Çünkü yarinimizin garantisi yok. Suan Belediye Baskanligi görevimi en iyi sekilde yerine getirip hizmetlerime devam etmek istiyorum. Gelecegin ne getirip, ne götürecegini sadece bizlerin yaraticisi Yüce Allah bilir. O nedenle benim gelecekle ilgili hiçbir planim yok” diyerek sözlerini noktaladi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284