Sariveliler Belediye Baskani Samur’dan Degerlendirme Toplantisi

Karaman’in Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur, düzenledigi basin toplantisiyla belediye olarak bir yilda yapilan çalismalari degerlendirdi.

Sariveliler Belediye Baskani Samur’dan Degerlendirme Toplantisi
Polisevi’nde gerçeklesen toplantida konusan Belediye Baskani Samur, Karaman’in ikinci büyük ilçesi olan ve zor bir cografyaya sahip Sariveliler ilçesinde dogu illerinde bulunan köylerden daha kötü durumda olan yerlesim yerleri oldugunu ifade ederek, “Ilçemize bagli Dumlugöze köyümüz daha bu yil içerisinde asfaltla tanisti” dedi.
Baskan Samur, verdikleri hizmetlerde ahbap, çavus olgusu gütmeden herkese hizmet etmeye çalistiklarini belirterek, “Biz günü birlik islerin ve siyasetin pesinde degiliz. Halkin takdiri ile bu göreve getirildik. Bugüne kadar yaptigimiz hiçbir iste firildak olmadik olmayacagiz da. Ilçemizde iç içe girmis köyler vardi. Onlari birlestirip mahalle yaptik. Asfalti olmayan yol birakmadik. 1987’lerde yapilan belediye hizmet binasinin yerine yeni ve modern bir hizmet binasi yaptirarak geçtigimiz ayin içerisinde hizmete açtik. Ilçemizde imar revize çalismalari devam ediyor. Bunun yaninda kentsel dönüsüm projesi kapsaminda ilçede önceki dönemlerde 4 kez ihaleye çikarilan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen 96 konutluk TOKI evlerini yaptirarak hak sahiplerine teslim ettik. Biz belediyecilik anlayisimizda disiplini ön planda tutarak kurumsallasma yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. 23 yillik ilçede banka subesi yoktu. Biz bu konunun üzerine düserek banka subesini ilçemize kazandirdik. Kusyuvasi olarak tabir edilen ve Iç Anadolu’yu Akdeniz’le birlestirecek olan Sariveliler-Alanya yolunda yapimina baslanan tünel geçitler hizla ilerliyor. Bu yolun 2014’de bitirilecegi söyleniyor. Biz bu ülkenin kaynaklarini heba etmeden acil görülen hizmetleri vatandasimiza sunmayi hedefledik. Bu hedefimize de ulastigimiza inaniyorum. Vatanini en çok seven isini iyi yapandir” dedi.
Baskan Samur, Sariveliler’de dogup büyüyen gençleri burada tutabilmek için ilçeyi yasanabilir bir görünüme kavusturmak için ugras verdiklerini de sözlerine ekledi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284