Sariveliler Belediye Meclisinden Kinama

Ilimize bagli Sariveliler Ilçe Belediyesi, Eylül ayi Meclis toplantisinda Misir ve Suriye’de yasanan olaylari kinadi.

Sariveliler Belediye Meclisinden Kinama

Gerçeklesen toplantida gündemde yer alan maddeler ele alinarak karara baglandi. Belediye Baskani Hayri Samur tarafindan meclis baskanligina, sinir komsulari Suriye’de devam eden insanlik disi iç savas ve Misir’da yasanan demokrasi disi uygulamalarin, Sariveliler belediye meclisince degerlendirilip kinanmasi konusunun görüsülmesi önerisi verildi. Verilen öneri, belediye meclisinde oy birligi kabul edildi.
Toplantida konusan Belediye Baskani Hayri Samur, "Bir ülkede yasayabilmenin birinci sarti huzur ve güvenliktir. Güvenligin olmadigi bir yerde düzenden ve huzurdan bahsedilemez. Dolayisi ile kardes ve komsu ülkelerde olup bitenler, yasanan dramatik olaylar tüm toplumu derinden üzmekte ve endiselendirmektedir. Komsumuz Suriye’de yasanan kirli savas, kardes olarak bizleri de olumsuz etkilemektedir. Suriye'de, insanlari yok ederek ülkede huzur ve güveni temin edecegini düsleyen zalim gaddar Bessar Esed, kirli savas oyunlariyla ve iskenceyle öldürdügü masum insanlar yetmiyormus gibi, son günlerde kimyasal silahlar kullanmak suretiyle, bütün insanligin gözü önünde masum insanlari yok etmeye kalkismakta, demokratik ve insani talepleri görmezden gelmektedir. Bu yapilanlar bir insanlik suçudur. Masum insanlar, çocuklar çirpina çirpina dünyanin gözü önünde ölürken, maalesef özgür dünya da olanlari seyretmektedir. Bu yasanan fecaat karsisinda acaba Birlesmis Milletler, ABD, Avrupa ülkeleri nerede? Herkesin gözü önünde bir insanlik drami yasaniyor. Insanlar yok ediliyor. Yasama hakki kutsaldir. Bu hakki veren ve alan sadece Allah'tir. Dolayisi ile Suriye’de yasananlari nefretle ve esefle kiniyoruz" dedi.
Samur, Misir’da mesru iktidara karsi yapilan darbenin, insanlarin hür iradesi hiçe sayilarak seçilmis Cumhurbaskaninin görevden uzaklastirilmasinin, zindanlara atilmasinin dünyanin hiçbir yerinde kabul edilebilir bir durum olmadigini vurgulayarak, "Bundan dolayi Misir’da yapilan darbeyi nefret ve esefle kiniyoruz. Bir an önce demokrasi disi ve insanlik ayibi sayilan uygulamalara son verilerek, ülkenin tekrar demokrasiye dönerek, halk iradesine saygi gösterilmesi gerekmektedir. Bütün insanligin, ülkelerinde insanca ve özgür olarak yasamalari en önemli temennimiz ve dilegimizdir. Sariveliler Belediye meclisi olarak, Suriye ve Misir yaninda, Arakan’da ve Dogu Türkistan’da veya dünyanin neresinde olursa olsun, yasanan temel insan hakki ihlallerinin ortadan kaldirilmasini ve tüm insanligin insanca ve onurluca yasama hakkini talep ediyoruz. Bu vesile ile etrafimizda yasanan kanli ve aci olaylari tekrar kinarken, yasamlarini yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralilara sifa diliyoruz. Cenabi Allah Müslümanlarin yardimcisi olsun" diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284