Sarıveliler'de FETÖ Operasyonu

Karaman’ın Sarıveliler ilçesinde FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında aralarında iş adamı, muhtar, belediye meclis üyesi ve kamu görevlilerinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı.

Sarıveliler'de FETÖ Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Sarıveliler ilçesinde FETÖ üyesi oldukları ileri sürülen kişilere yönelik operasyon yaptı. Ekipler haklarında gözaltı kararı çıkan 16 kişiden 14’ünü sabaha karşı evlerinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan 14 kişi, sorgulanmak üzere Sarıveliler İlçe Emniyet Amirliği'ne götürülürken, 2 kişiyi yakalama çalışmaları başlatıldı.
Diğer taraftan geçtiğimiz hafta içerisinde İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınan ve hakkında gözaltı kararı verilen Sarıveliler Kaymakamı Ali Öner gözaltına alınmış ve çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ancak mahkemeye yapılan itiraz sonucu Kaymakam Ali Öner hafta sonu tekrar gözaltına alındı ve tutuklanarak Ermenek M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderildi. Kaymakam Ali Öner, 1 Eylül'de Resmi Gazetede yayınlanan kararname ile Devlet memurluğu görevinden de çıkarılmıştı.
 

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2016, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284