Sariveliler Karacaoglan Ve Yayla Senliklerine Hazir

Geçtigimiz ay içerisinde Belediye Baskani Kamil Ugurlu tarafindan ben yaptim oldu benzeri türündeki Türk Dil Bayrami ve Yunus Emre’yi Anma etkinlikleri elestirilirken Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur’un kutlayacagi Karacaoglan ve Yayla Senliklerinin programini gören vatandaslarimiz bayram veya festival böyle kutlanir dediler.

Sariveliler Karacaoglan Ve Yayla Senliklerine Hazir

Sariveliler ilçesinde her yil geleneksel olarak düzenlenen Karacaoglan ve Yayla senliklerinin altincisi 28-29 Haziran tarihlerinde yapilacak.
Sariveliler Belediye Baskani Hayri Samur senlikle ilgili olarak verdigi bilgide, “Her yil oldugu gibi gerçeklesecek olan senlikte Taseli sairlerimiz basta Karacoglan olmak üzere Kaygusuz Abdal, Asik Ömer, Ümmi Sina, Fil Ahmet, Mehmet Çinarli, Ahmet Tufan Sentürk, Mehmet Zeki Akdag ve Sami Tunca’da anilacak. Katilimci olarak, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sn. Mustafa Acar, Istanbul Üniversitesi eski Türk Edebiyati Prof Dr. Sn. Kemal Yavuz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Tip Fakültesi Prof Dr. Sn. Adnan Kaynak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Prof Dr. Sn. Mehmet Akgül, Istanbul Üniversitesi eski Türk Edebiyati Prof. Dr. Azmi Bilgin, Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Doç. Dr. Orhan Yavuz, Istanbul Üniversitesi Halk Edebiyati Doç. Dr. Abdulkadir Emeksiz, Marmara Üniversitesi Egitim Fakültesi Doç. Dr. Ali Yilmaz, Necmettin Erbakan Üniversitesi Doç. Dr. Tahsin Tapur, Selçuk Üniversitesi - Emekli Ögretim Görevlisi Sanatçi Yazar Halit Bardakçi, Egitim Müfettisi Zafer Özer, Arastirmaci-Gazeteci-Yazar Mustafa Ertas, Sair – Yazar Mustafa Ceylan, Karamanoglu Mehmet Bey Dil ve Kültür Dernegi Baskani Habib Çaliskan, Halkla Iliskiler Uzmani – Yazar Hasan Simsek katilacaklardir. Bu yilda görkemli bir sekilde gerçeklestirilecek olan senlikte çesitli spor dallarinda yapilacak yarismalar ile yöresel ürünlerimizin sergilenmesi ve tanitimi, sünnet söleni, ardindan aksam programinda sanatçilarimiz sahne alacaklardir. Bu vesile ile ülkemizin degisik illerinde ve yurtdisinda bulunan hemserilerimizi bir araya getirmeyi hedeflemekteyiz ”dedi.
Baskan Samur, geleneksel 6.Karacaoglan ve Yayla Senligine tüm halkimizi kutlamaya ve dayanismaya davet ettiklerini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284