Sariveliler`de Kar Kalinligi 1 Metre’yi Buldu

Yilin 5 ayi kar yagisinin yogun oldugu Karaman`in Sariveliler ilçesinde belediye ekipleri karla kapanan cadde ve sokaklari açabilmek için var gücüyle çalisiyor.

Sariveliler`de Kar Kalinligi 1 Metre’yi Buldu
Kar kalinliginin 1 metreyi buldugu ilçe merkezinde belediyeye ait greyderler ve ekipler gece gündüz kar temizleme çalismasi yürütüyor. Greyderlerin giremedigi yerlerde ise vatandaslar evlerinin önündeki kari küreklerle temizliyor. Bin 600 rakimli Sariveliler ilçesinin Toroslarin zirvesinde bulundugunu söyleyen Belediye Baskani Hayri Samur, “Kis mevsimi ilçemizde çok sert geçmektedir. Aralik ayinin sonlarinda baslayan kar yagisi Mayis ayina kadar devam etmektedir” dedi.
Kar yagisinin siddetli geçtigi zamanlarda ise ilçelerinin Konya, Karaman ve Alanya ile baglantisinin zaman zaman kesildigine de deginen Samur, “Biz belediye olarak ilçe merkezinde insanlarin magdur olmamalari için var gücümüzle karla mücadele yürütüyoruz. Kis mevsiminin zorlu geçtigi ilçemizde halkimizi magdur etmemek için belediye olarak araç parkimizdaki araçlarimizi tamamen yeniledik” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284