Sariveliler’de Keklikler Için Yol Kenarlarina Yem Birakildi

Kar kalinliginin 50 santimetreyi geçtigi Karaman’in Sariveliler ilçesinde aç kalan keklikler için yol kenarlarina yem birakildi.

Sariveliler’de Keklikler Için Yol Kenarlarina Yem Birakildi

Ilçenin yüksek kesimlerinde yaban hayatini destekleme çalismalari kapsaminda Sariveliler Avcilar, Aticilar, Doga ve Ormanlari Koruma Dernegi üyeleri ile AK Parti Il Genel Meclisi Üyesi Mehmet Canbolat, yogun kar yagisi nedeniyle hayatta kalma mücadelesi veren basta keklik, çirik ve diger kus türleri için yol kenarlarina yem birakti. Sariveliler Avcilar, Aticilar, Doga ve Ormanlari Koruma Dernegi Baskani Abdullah Çetin, yaban hayvani popülasyonundaki azalmayi önlemek, tabiattaki dogal dengeyi korumak için her yil kis sartlari agirlastikça düzenli olarak yemleme çalismalari yapilacaktir" dedi.
AK Parti Il Genel Meclisi Üyesi Mehmet Canbolat ise, tüm hayvan severlerin ve vatandaslarin su günlerde bu konuda çok hassas davranmasi gerektigini belirterek, “Hayvanlarin da hayat hakki oldugunu unutmayarak yiyecek vermeliyiz. Özellikle bahar döneminde çekirgelerin yogun oldugu yerlerdeki keklik ve benzeri kus türleri için yemleme yapilmasi, o bölgelerde bu tür hayvanlar için avlama yapilmayarak keklik popülasyonunun çogalmasini saglamaliyiz" seklinde konustu.
Daha sonra getirilen çuvallardaki yemler kuslarin ugrak verdigi yol kenarlarina birakildi. (IHA)
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284