Sariveliler’de Süt Sigirciligi Tesisinde Sona Gelindi

Sariveliler ilçesinde belediye öncülügünde Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi ile Karaman Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdürlügü tarafindan müsterek yürütülen, Sariveliler Ilçe Merkezi Tarimsal Kalkinma Kooperatifinin uygulayacagi Büyükbas Süt Sigirciligi ahir projesi için sona gelindi.

Sariveliler’de Süt Sigirciligi Tesisinde Sona Gelindi

Belediye Baskani Hayri Samur, Turcalar Mahallesi’nde yapima baslanan ve sona gelinen 50 büyükbas hayvan kapasiteli isletmede incelemelerde bulundu. Tarim ve hayvanciligin Sariveliler'in kalkinmasi için lokomotif bir sektör oldugunu belirten Baskan Samur, tarim ve hayvanciligin gelistirilmesi ve vatandasimizin ekonomik imkanlarinin artirilmasi için Sariveliler'de tarim ve hayvanciligin hizla geliserek istenilen seviyeye gelmesi için, basta Tarim ve Köy Isleri Bakanligi'nca uygulanan politikalarin son derece önemli oldugunu kaydetti.
Samur, su anda ilçemizde yapimi devam eden büyükbas süt inekciligi tesisinin müsterek toplu ahir, idari bina ve sagim hane insaatinin yüzde 80’i tamamlanmis olup, kalan kisminin yapimi devam etmektedir. Insaat süreci tamamlandiktan sonra hayvan alimlari ile ilgili çalismalara baslanacaktir. Çiftçilerin gelisen ve degisen tarim ve hayvancilik teknolojilerini kullanmalari ve her tür yenilige açik olmalari basari sansimizi artiracak. Ilçedeki mevcut hayvancilik isletmelerinin büyük çogunlugu ekonomik isletmecilikten uzak. Bu isletmelerden daha yüksek verim olmak için kosullarin iyilestirilmesi gerekmektedir. Ayrica isletmeler yeterli alet ve ekipmana da sahip degiller. Bu bakimdan üretim planlamalari ile hayvanciligimizi gelistirecegiz” dedi.
Samur, bu projeye emegi geçen basta Ulastirma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanimiz Sayin Lütfi Elvan olmak üzere, eski Kaymakam Ömer Faruk Ilhan’a Il ve Ilçe Tarim ve Hayvancilik Müdürlerine, emegi geçen herkese tesekkür etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284