Sariveliler’e Bagli Köyler Karanliga Büründü

Ilimize bagli Sariveliler ilçesine bagli 8 köyde sokaklarin aydinlatilmasi amaciyla kullanilan lambalarin MEDAS tarafindan sayisi düsürülünce köyler karanliga büründü.

Sariveliler’e Bagli Köyler Karanliga Büründü

Sariveliler Il Genel Meclisi üyesi Hasan Hüseyin Koç, gazetemize gelerek yaptigi açiklamada, “Ilçeye bagli köylerde aydinlatma amaciyla kullanilan sokak lambalari MEDAS tarafindan sökülerek sayilari azaltildi. Sokak lambalarinin kaldirilmasiyla köylerimiz zifiri karanliga mahkûm edilmis oldu. Bu konuyu MEDAS’a sordugumuzda ise tasarruf tedbirleri kapsaminda lamba sayilarini azalttiklari yönünde bir açiklama yaptilar. Zaten 5-10 lambayla aydinlanan köy sokaklari bu yeni uygulamayla birlikte karanliga gömüldü. Vatandas geceleri konu komsuya ya da camiye giderken artik yaninda el feneri tasimak zorunda kaliyor. Biz MEDAS’tan sökülen lambalarin yeniden konulmasini istiyoruz” dedi.
Koç, Sariveliler ilçesinde Ziraat Bankasi subesinin bulunmayisinin da özellikle çiftçiler için büyük sikintilara yol açtigini ifade ederek, “Uzun yillardir ilçemizde bir banka subesi yoktu. Geçtigimiz yil Halkbank sube açti. Ancak tarimla ve hayvancilikla ugrasan vatandaslarimiz kredi ve ödemelerini Ziraat Bankasiyla yaptiklari için 45 kilometre uzakliktaki Ermenek’e gitmek zorunda kaliyorlar. Ilçemize Ziraat Bankasi’nin sube açmasi için Milletvekillerimizin de destegiyle Belediye Baskanimiz ve muhtarlarimizla birlikte ilçemize sube açilmasi isteginde bulunmak üzere Ziraat Bankasi Genel Müdürlügü’ne gittik. Ancak Genel Müdürlük yetkilileri kriterlerimizin uymamasi nedeniyle sube açamayacaklarini söylediler. Karaman’in ikinci büyük ilçesi olan Sariveliler’de kriterlere uyulmadigi için sube açmayan Ziraat, nüfusu bizden daha düsük olan Basyayla ilçesine sube açti. O ilçemize de banka subesi gerekli ancak bizimde banka islemlerimiz için bu subeye ihtiyacimiz var” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284