Sarkilar Ermenek Içindi

Ankara Karamanlilar Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi bünyesinde kurulan Türk Sanat Müzigi Korosu, 28 Ekim’de Ermenek’te meydana gelen maden kazasinda hayatini kaybeden 18 madencinin ailesi ve yakinlari yararina bir konser düzenledi.

 Sarkilar Ermenek Içindi

18 Ocak Pazar günü Ankara Kocatepe Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen konsere Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan, Milletvekili Mevlüt Akgün, Bakanlar Kurulu Genel Sekreteri Osman Saglam ile Ankara’da yasayan çok sayida Karamanli katildi.

Konser öncesinde konusan KARYAD Baskani Veli Bozkir, “28 Ekim’de Ermenek’de yasanan maden kazasi sonrasinda göçük altinda kalan 18 kisiyi kurtarmak için tüm Türkiye seferber oldu. Ancak maalesef onlarin cansiz bedenlerine ulasildi. Bizim elimizden gelende onlarin acilarini paylasmak, ailelerine sahip çikmak olacaktir. Bu konserden elde edilecek gelirle 18 madenci ailesinin yarasina bir nebze olsun merhem olmaya çalisacagiz” dedi.
Ulastirma Denizcilik ve Haberlesme Bakani Lütfi Elvan’da, “Özellikle Ermenek’de yasanan facia nedeniyle böyle bir etkinligi düzenlemelerinden dolayi dernegimize tesekkürlerimi sunuyorum. Kaza sonrasinda bizde elimizden gelen gayreti göstermeye çalistik. Çok sükür bu ailelerimize Soma’daki faciada hayatini kaybeden madencilerin yakinlarina saglanan tüm destekler Ermenekli ailelere de saglanacak” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan verilen konser büyük begeni toplarken Bakan Elvan’da sarkilara eslik etti. (Sultan Akbulut-Abdullah Atael)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284