Sasma’ya Ekmek Ödülü

Osmaniye Ozanlar Sairler Yazarlar Dernegi (OSYAD) tarafindan düzenlenen 16. Ekmek Ödüllü Siir Yarismasi’nin ödül töreni yapildi.

Sasma’ya Ekmek Ödülü

Kibris Sehidi Albay Halil Ibrahim Karaoglanoglu Parki Siir Meydani’nda düzenlenen ödül dagitim töreninde yarismaya katilan sairlere ödülleri verildi. Tüm katilimcilara; ekmek, kitap, karanfil, kalem ve katilim belgesi verilirken, ilk üç derece ile Osmaniye kültür ve sanatina katkida bulunanlarin anilarina da ayrica çesitli ödüller verildi.
Ödül dagitim programi Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasi ile basladi. Yarismanin Genel Koordinatörü ve OSYAD Baskani Mustafa Bardak yaptigi açilis konusmasinda; “Osmaniye’mizin il statüsüne kavusmasi ile birlikte, ilimizin tanitilmasi amaci ile baslattigimiz Ekmek Ödüllü Siir Yarismasi’nin bugün 16.’sini gerçeklestiriyoruz. Ayni zamanda Osmaniye ilinin kurulusunun 16. yilini kutlamis oluyoruz. Bizim bu yarismayi baslattigimiz yillarda degisik elestiriler aldik. O elestiriler bizleri güçlendirdi. ‘Ekmek’ adini elestirdiler. Oysa bugün ülkemizde ekmegin özellikleri ve kalitesi tartisiliyor. Basbakanimiz bile ekmekle ilgili çesitli açiklama ve öneriler getiriyor. Ekmegin ne kadar önemli oldugunu bizim 15 yil önce gördügümüz burada ortaya çikiyor. Bizim asil amacimiz, yarismaya ilginç bir isim vererek Osmaniye’nin basinda genis yer almasi için “Ekmek Ödüllü” adini verdik. Su anda da Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan bu yarismamiz “yerel etkinlikler” bölümünün Osmaniye ilinde tescillenmis durumda bulunmasi da bizleri gururlandiriyor. Tüm katilimcilara ve ödül dagitim törenine gelen konuklarimiza ayni ayri tesekkür ediyor, saygilarimi sunuyorum” dedi. Bardak, Türkiye genelinden bu yilki yarismaya 15 ayri ilden toplam 138 katilimin gerçeklestigini söyledi.
Yarismaya katilan siirlerin 5 ayri jüri üyesinin degerlendirmesi sonucunda; Malatya’dan katilan Mustafa Erkenekli birinci, Karaman ilinden katilan Ibrahim Sasma Ikinci, Antalya’dan katilan Serpil Kaya üçüncülük derecesi aldi. Ayrica Bursa ilinden Hülya Yakut “A. Neset Dinçer anisina”, Hatay’dan katilan Muhittin Alaca; “S.Sefa Yazar Anisina”, Osmaniye’den Ali Kösker; “Gazeteci A. Yemliha Yazar anisina”, Osmaniye/Düziçi ilçesinden katilan Dursun Yesiloglu; “Gazeteci A. Riza Karadag anisina”, Osmaniye’den Mustafa Yegdem; “ Gazeteci M. Cemal Senadam anisina”, Istanbul’dan; Fikret Kuscuoglu; “Gazeteci Ahmet Birgül anisina”, Izmir’den Mazlum Cihangir; “ Öykü yazari Ahmet Borazan anisina”, Istanbul’dan; Gülsen Senderin; “ Egitimci-Sair-Yazar Süleyman Yurtsever anisina” ödül alan sairler oldu. Ilk üç dereceye girenlere kristal plaket, yarisma birincisine ayrica Osmaniye’nin taninmis Karatepe Kilim Kooperatifince dokunan ve üzerinde “16. ekmek ödüllü siir yarismasi Osmaniye” yazili kilim ile çesitli hediyeler verildi.
Osmaniye Il Kültür ve Turizm müdürü Ahmet Tabur yaptigi konusmada, Kültür ve Turizm Bakanligi’nin ciddi organizasyonlari olarak görüp Osmaniye ilindeki dernekler arasinda OSYAD’in desteklendigini belirterek, Bakanlik olarak kültür ve sanata önem veren sivil toplum kuruluslarina her zaman destek vermeye hazir olduklarini belirtti. AK Parti Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise, Osmaniye’nin tanitilmasi amaci ile 16 yildir araliksiz olarak düzenlenen yarisma nedeniyle organizasyonu yapanlari kutlayarak, basari dileklerinde bulundu.
Ödül Töreni’ne Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Kirgin, bazi kamu kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ile Osmaniyeli siirseverler katildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284