Satranç Federasyonu Baskani Tülay: Gelecekte Karaman’da Çok Güzel Etkinlikler Yapacagiz

Türkiye Satranç Federasyonu Baskani Gülkiz Tulay, Karaman’da önümüzdeki yillarda çok güzel etkinlikler yapacaklarini söyledi.

Satranç Federasyonu Baskani Tülay: Gelecekte Karaman’da Çok Güzel Etkinlikler Yapacagiz

Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez’i ziyaret eden Tülay, “Bu sampiyonayi nerede yapalim arayisi içerisindeyken hemen aklimiza Mustafa bey geldi. Mustafa bey bizim Il temsilcimiz degil yalnizca, ayrica Türkiye Satranç Federasyonunun çok önemli bir bireyi. Karaman neden dikkatimizi çekti söyle açiklayayim. Biz her yil kulüpler sampiyonasi il finallerini yapiyoruz. Geçen yil Karaman’da da yapildi. Satranç anlaminda çok daha geçmise dayali illerimiz var. Bu illerde satranç daha oturmus durumda. Bu illerden katilan kulüp sayilarina baktigimizda 8-10 geçmezken Karaman 27 takimla il finallerini yapti ve adindan da Türkiye genelinde oldukça fazla söz ettirdi. Bizde Karaman’a gelmek istiyorduk bu sampiyona vesile olsun dedik ve Çocuk ve Yildizlar Ligi Sampiyonasini burada yapmaya karar verdik. Karaman’da gördügümüz ilki gerçekten takdire sayan. Burada bulunan konuklar Karaman’da gösterilen ev sahipliginden son derece memnun” dedi.
Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez’de, “Bu sampiyona bizim açisindan çok faydali oldu. Bu tip turnuvalarin her yil yapilmasi taraftariyiz. Özellikle Karaman il temsilcimizin satranç sporuna verdigi önem ve sevgiyi çok yakindan biliyoruz. Bu sampiyonayi Karaman’da gerçeklestirdiginiz için sizlere tesekkür ediyoruz” dedi.
Yenilmez, daha sonra günün anisina Satranç Federasyonu Genel Baskani Tülay’a plaket takdim etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284