Satranç Federasyonu Baskani Tulay’dan Karaman’a Övgü

19-24 Nisan tarihlerinde ilimizde gerçeklestirilen Türkiye Yildizlar ve Çocuklar Satranç Ligi Sampiyonasi sonrasi Genel Baskan Gülkiz Tulay, Türkiye Satranç Federasyonu Resmi sitesinden yayinladigi anlamli mesajla Karaman halkina tesekkür etti.

Satranç Federasyonu Baskani Tulay’dan Karaman’a Övgü

Tulay’in mesaji söyle; Karamanli degerli dostlarim,
2013 Türkiye Çocuk ve Yildizlar Satranç Liglerini 91 takim, 427 sporcunun katilimi ile Karaman'da gerçeklestirdik. Ülkemizin dört bir yanindan, Mardin, Kastamonu, Gaziantep, Kirikkale, Edirne, Tokat, Sivas, Afyonkarahisar, Isparta, Kilis ve bunlar gibi birbirinden güzel 28 ilden gelen degerli misafirlerimizi konuk etmenin mutlulugunu yasadik.
Çocuklarimiz, kültür ve sanatin harmanlandigi çok özel sehirlerimizden biri olan Karaman'da, alti gün boyunca sportmence yarisarak, sampiyonayi nese içinde noktaladilar.
En büyük bayrami, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami'ni, yarisma heyecani ile birlikte tatma firsati bulan çocuklarimiz, bu özel günü hep beraber büyük bir cosku ile kutladilar.
Karaman Il Temsilcimiz Mustafa Eroglu'nun gayretleriyle düzenlenen gezilerle zenginlesen lig maratonu sonunda, Çocuk Ligi sampiyonlugunu elde eden Antalya Telekom Spor Kulubü'nü ve Yildizlar Ligi Sampiyonu Izmir Aliaga Gençlik ve Spor Kulubü'nü bir kez daha tebrik ediyor, finallere katilmaya hak kazanarak, burada mücadele eden tüm takimlara satranç yasamlarinda basarilar diliyorum.
Sampiyona heyecani sürerken katilimcilarimiza organizasyon ile ilgili anketler dagitarak görüs ve önerilerini bizlerle paylasmalarini istedik. Olumlu ve olumsuz geri dönüs yapan herkese tesekkür ediyoruz. Finallerde ilkini gerçeklestirdigimiz, gelecek etkinliklerimizde de katilimcilarla paylasmayi planladigimiz anket çalismalarimiza devam edecek, sizlerin kiymetli görüsleri dogrultusunda en iyiye ulasmaya çabalayacagiz.
Degerli dostlarim;
Içtenlikle ve misafirperverlikle bizleri kucaklayan Karaman'da, satranç severler ile bulusmayi da ihmal etmedik. Yönetim Kurulu Üyemiz Halil Hilmi Dari, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Baskanimiz ve MHK Üyemiz Ugur Tülüce, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Asbaskanimiz Mustafa Eroglu önderliginde bir toplanti gerçeklestirdik. Bulusmada Karaman'da yasayan sporcularimiz, antrenörlerimiz, hakemlerimiz ve velilerimizin beklentileri ve sorunlari üzerinde durarak, çözüm önerileri hakkinda fikirlerimizi paylastik. Öncesinde Kayseri, ardindan da Konya'da gerçeklestirdigimiz toplantilarda çok önemli temaslarda bulunduk.
Bulundugumuz, ziyaret ettigimiz her sehirde satranç için daha iyi, daha kaliteli neler yapabilecegimizi tespit etmeyi, sorunlarin üzerine gitmeyi, çözüm üretmeyi ve herkese yakin olmayi sürdürecegiz. Satranç gönüllüleri ile bir araya geldigimizde, gözlerindeki, yüreklerindeki satranç sevgisine, harcadiklari emeklere tanik oldugumuzda, ailemizin gücünün farkina bir kez daha variyor, bu inanç ile üretmeye devam ediyoruz.
Isbirligi görüsmelerimizi yeni projelerle taçlandirmak için Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Birligi Baskani Ahmet Yenilmez'in talebi üzerine farkli bir tasari üzerinde fikir alisverisinde bulunduk. "Her kahveye bir satranç takimi" adiyla hazirlanmasi düsünülen bir projeden ve bu projenin olumlu getirilerinden bahsettik. Ayrica Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birligi'nin talepleriyle kurumlar arasinda her yil düzenli yapilabilecek bir turnuva olusumu hakkinda görüslerimizi paylastik.
Ligler devam ederken yeni isbirligi projeleri için temaslarda bulunduk. Karaman Valisi Sayin Murat Koca ve Karaman Belediye Baskani Sayin Dr. Kamil Ugurlu'yu ziyaret ederek, son derece olumlu görüsmeler gerçeklestirdik. Yaptigimiz görüsmelerde Kocaeli'nde basariyla tamamladigimiz " Çocuklarimiz için Dogru Hamlede Bulusalim" projesine benzer bir tasari üzerinde yogunlasarak, bu tasariyi hayata geçirebilmek adina yapilmasi gerekenler hakkinda konustuk.
Valimizin ve Belediye Baskanimizin yakin ilgileri ve nazik yaklasimlari, satranç sevgisi ve potansiyelinin her geçen gün arttigi Karaman'da yapmayi planladigimiz bu özel projeye olan inancimizi güçlendirdi.
Projedeki rolünün ölçülemez oldugunu düsündügümüz, senelerdir özveriyle, büyük bir istek ve heyecanla çalisan, güler yüzüyle ilde satranci yayginlastirmaya ve sevdirmeye çabalayan, bunu da basarili bir sekilde devam ettiren degerli Il temsilcimiz Mustafa Eroglu'na finaller boyunca gösterdigi üstün gayretten ötürü tesekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284