Sehir Eslestirme Programi Kapsaminda Polonya- Lodzkie Bölgesel Yönetimi Karaman’a Geldi

“Valiliklerde AB Isleri Için Kapasite Olusturulmasi” Projesi (VABpro) kapsaminda yürütülen “AB-Türkiye Sehir Eslestirme Programi” çerçevesinde Polonya’nin Lodzkie Bölgesel Yönetimi’nden bir heyet 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arasinda ilimize bir ziyarette bulundu.

 Sehir Eslestirme Programi Kapsaminda Polonya- Lodzkie Bölgesel Yönetimi Karaman’a Geldi

14–16 Nisan 2014 tarihleri arasinda Ankara’da düzenlenen “Sehir Eslestirme Konferansi”nda Karaman Valiligi, 33 AB ülkesinin sehir ve bölgelerinden gelen heyetlerle görüsmeler yapilmis ve bu görüsmeler sonucunda, Polonya’nin Lodzkie Bölgesel Yönetimi ile ortak faaliyetler yürütmek üzere “Sehir Eslestirme Programi Niyet Mektubu” imzalanmisti.

Programin ilk asamasinda Karaman Valiligi koordinasyonunda olusturulan 5 kisilik heyet ortak çalismalar yapilabilecek alanlarin incelenmesi amaci ile 16 – 20 Haziran 2014 tarihlerinde Lodz sehrine bir çalisma ziyareti gerçeklestirmisti. Projenin ikinci asamasi Lodzkie Bölgesel yönetiminin Karaman’a yapacagi ziyaret ile devam edecek. Yapilan bu ziyaretler iki sehir arasindaki isbirliginin devamliligina önemli katkilar saglayacak.
“Valiliklerde AB Isleri Için Kapasite Olusturulmasi” Projesi (VABpro)  Hakkinda Bilgi
“Valiliklerde AB Isleri Için Kapasite Olusturulmasi Projesi”; Katilim Öncesi Mali Yardim Araci kapsaminda, Avrupa Birligi’ne katilim sürecinde gerçeklestirilen projelerin tam olarak hayata geçirilmesi, takibinin saglanmasi ve halk nezdinde AB’ye üyelik sürecimizin daha saglikli anlasilabilmesi için valiliklerin AB ile ilgili konularda hizmet kapasitesinin artirilmasi amaciyla gelistirilmistir. Söz konusu proje ile Il AB Daimi Temas Noktalari ve Il Avrupa Birligine Uyum Danisma ve Yönlendirme Kurullarinin etkinliklerinin ve valilik AB birimlerinin teknik ve idari kapasitelerinin artirilmasi ile valiliklerin AB’ye üyelik sürecimiz konusunda ilde önder kuruluslar haline gelmesine katki saglanmasi hedefleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284