Sehit Ailesi Ile Gaziye Devlet Övünç Madalyasi

Ilimizde sehit polis ailesi ve bir gaziye Devlet Övünç Madalyasi verilmesiyle ilgili düzenlenen törende duygulu anlar yasandi.

Sehit Ailesi Ile Gaziye Devlet Övünç Madalyasi

Valilik Toplanti Salonunda gerçeklesen törene Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Selçuk Boz, Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez ile daire müdürleri, sehit ve gazi yakinlari katildi. Protokol konusmalari öncesinde Mardin'in Kiziltepe ilçesinde zirhli polis aracinin devrilmesi sonucu sehit olan Polis Kuddusi Arisoy ile Sirnak’ta terör örgütüyle girilen çatismada gazi olan Önder Inci’nin kisa özgeçmisleri okundu. Törende konusan Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, ülkenin bulundugu cografyanin kolay bir cografya olmadigini belirterek, "Sehitlik mertebesi, dünyanin hiçbir yerinde olmayan manen inancinin, madden devletin hem övdügü, hem de ödüllendirdigi bir makamdir. Sehit yakinlari aileleri ve çocuklariyla, gazilerimiz hayatimizin tüm evresinde basimizin taci ve ülkemiz durdukça biz yasadikça yoldaslari, candaslari ve kader arkadaslariyiz. Bulundugumuz cografya kolay bir cografya degil. Ondan dolayi bu ülke demokrasi, kardeslik ve hosgörü ile huzur ortamini desteklemeye devam edecek. Bu yolda sehit ve gazilerimiz de olacaktir” dedi.
Il Jandarma Komutani Albay Selçuk Boz da, birlik ve beraberligin önemine dikkat çekerek, “Bizi millet yapan, bizim yasadigimiz topraklari vatan yapan verdigimiz sehitler ve aramizda bulunan gazilerimizdir. Birlik ve beraberligimiz bizi biz yapandir. Birligimizi ve beraberligimizi biraktigimiz anda, birbirimizden koptugumuz anda kanimiz yerde kalir” diye konustu.
Vali Murat Koca da yaptigi konusmasinda, “Sehit ve gazilerimizin haklarini hiçbir zaman ödememiz mümkün degildir. Milletimiz özgürlüge, bagimsizliga, tarih boyunca önem vermis, bu ugurda da sehit ve gazi vermekten de hiçbir zaman çekinmemistir. Terör belasinin ülke gündeminden biran önce çikarak artik baska aile ocaklarina ates düsmemesi temennisiyle sehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize de sükranlarimizi sunuyorum” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan Vali Murat Koca, sehit polis Kuddusi Arisoy’un Devlet Övünç Madalyasini 3.5 yasindaki kizi Incinaz Arisoy’a takarken, beratini da esi Döndü Arisoy’a verdi. Vali Koca Sirnak’ta gazi olan Önder Inci’nin de madalyasi ve beratini kendisine takdim etti. Konusmalar ve madalyalarin verilmesi sirasinda salonda bulunanlar duygulu anlar yasarken gözyaslarina hakim olamayanlar oldugu gözlendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284