Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in İsmi Karaman’da Parka Verildi

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçirmeye çalışan darbeci General Semih Terzi’yi alnından vuran şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in ismi, Karaman Organize Sanayi'de parka verildi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in İsmi Karaman’da Parka Verildi
Parelel Devlet Yapılanmasının darbe girişiminde Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışan darbeci General Semih Terzi’yi alnından vuran Astsubay Ömer Halisdemir, büyük bir kahramanlık örneği sergiledi. Daha sonra darbecilerle çıkan çatışmada Ömer Halisdemir şehit edildi. Niğdeli olan Halisdemir'in isminin OSB Yönetim kurulunun bugün OSB Müteşebbis Heyeti Başkan'ı Karaman Valisi Sayın Süleyman Tapsız ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Karaman Belediye Başkan'ı Ertuğrul Çalışkan’ın başkanlığında yapılan toplantısında OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kemal Boynukalın'ın önerisi ile OSB de bulunan parka verilmesine karar verildi.
“Nesilden nesile bir destan olarak anılacak”
Darbe girişimini büyük oranda engelleyen kahraman şehit Ömer Halisdemir’in isminin Karaman (OSB) yaşatılacağı kaydedildi. Yönetim kurulu kararıyla OSB bulan parkın ismi kahraman şehit Ömer Halisdemir Parkı olarak değiştirildiğini açıklayan Başkan Vekili Kemal Boynukalın, "15 Temmuz’daki darbe girişiminin başarısız olmasında büyük pay sahibi olan Niğdeli kahraman Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismi asla unutulmayacak ve nesilden nesile bir destan olarak anılacak. Karaman Organize Sanayi Yönetimi olarak toplantımızda aldığımız karar ile parkımıza kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir ismini verdik. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, ailesi başta olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284