Sehitler Dernegi Baskani Bayat:“Sehitlerimizin Kanini Akitanlar Birgün O Kanda Bogulacaktir”

Bitlis’in Güroymak ilçesinde 4’ü sivil 5 polisin ve Hakkari Çukurca’da birlige yapilan saldiri sonucu 24 mehmetçigin sehit edilmesine Türkiye duyarsiz kalmiyor.

Sehitler Dernegi Baskani Bayat:“Sehitlerimizin Kanini Akitanlar Birgün O Kanda Bogulacaktir”
Yurdun dört bir yaninda yapilan terörü lanetleyen mitingler devam ediyor. Ilimiz Sehit Aileleri Dernegi ve sivil toplum kuruluslarinin organize ettigi sehitlere saygi teröre lanet mitingine Karaman halki yogun ilgi gösterdi.
Aktekke meydaninda toplanan kalabalik PKK terör örgütünü lanetleyen sloganlar atti. Burada bir konusma yapan Sehit Aileleri Dernegi Baskani Mustafa Bayad, yaz aylarindan buyana 250’inin üzerinde sehit verildigini ve ilimizde son bir yildaki 3 sehidi ile Bitlis’teki 5 polis ve Hakkari’deki 25 sehit ile acilarinin hat safhaya ulastigini söyledi.
Bayat, “19 Ekim 2009 günü Habur sinir kapisinda baslayan açilim sonrasi yetkililerce yapilan açiklamalarda ‘Habur sinir kapisinda yasanan manzara karsisinda umutlanmamak mümkün mü? Bu bir umuttur. Türkiye’de iyi, güzel seyler umut verici gelismeler oluyor. Bunu son derece olumlu ve sevindirici bir gelisme olarak gördügümü ifade ediyorum’ seklinde degerlendirilmisti. Habur açilimindan önce kadin ve çocuklarin arkasina siginan eli kanli terör örgütü, Habur açilimindan sonra 10 binlerce kisiyi arkasina almak durumunda kalmistir. Türkiye artik açilim safsatalarini istemiyor. Sehitlerinin kaninin yerde kalmamasini istiyor. Büyük Ortadogu projesi ile açilim safsatalarinin Amerika, Avrupa Birligi ve emperyalist güçlerin, Türk milletinin birligini, toprak bütünlügünü bölmek ve parçalamak gayretinin bir projesidir. PKK’nin Türk milletine karsi kullandigi silahlar, mayinlar, Amerika’nin, Avrupa’nin degil mi? Biz Amerika’yla, Avrupa’yla müttefik degimliyiz? Biz Amerika’yla, Avrupa’yla müttefik degimliyiz? Teröre karsi isbirligi yapmiyor muyuz? Olmaz olsun böyle müttefiklik, böyle isbirligi… Füze kalkani ile Israil’in korunmasini saglayarak, anlasmayi da NATO adina Amerika ile yaparak, Amerika’nin bir yönden Israil’i korurken diger yandan PKK terörünü destekledigi bir gerçektir. Bu gerçekleri görmeyenler, delalet ve gaflet içindedirler” dedi.
Bayad, Türkiye Cumhuriyeti’nin milletiyle bölünmez bütünlügünü hedef alan PKK’yi lanetlediklerini söyleyerek, “Aziz milletimizin asker, polis, çocuk, kamu görevlileri ve vatandaslarini sehit eden, yakan, ülke topraklarinin bir kisminda devlet kurmayi hedefleyen örgüt mensuplarinin cezalandirilmasi, öncelikle sehitlerimizin, milletimizin ve vatandas olarak Karaman halki olarak bizlerin dogal talebidir. Bu gerçekler dogrultusunda Kandil’e yapilan kara harekati, acimizi hafifletmez ama destekliyoruz. Türk Devletinin gücünü Kandil’de hissettirmelerini sehitlerimiz ve Türk milleti adina alkisliyoruz. Ne olursa olsun, Türk milletinin kurulan bu tuzaga düsmeyecegine, birligini ve beraberligini bozmayacagina ama zamani geldiginde de demokratik yollardan hesap soracagina inaniyoruz. Türk milletinin bin yillik kardesligi içindeki bu en zor günlerin, etnik tahriklere ve ülkeyi parçalama gayretlerine ragmen sorunun asilacagindan eminiz. Her seye ragmen vatandaslarimizin sahit olduklari bu olaylardan sonra gerçekleri görmüs olmalari, kimlerin PKK ile isbirligi içerisinde olduklarini anlamis olmalari, sehit kani akitan bu namertlerin bir gün bu akittiklari kanin zerresinde bogulacaklari en önemli tesellimizdir. Türk milleti, alnina kara leke gibi sürülen bu zillete kendisini mahkum etmek isteyenleri çok iyi tanimaktadir. Bu vesile ile basta Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün sehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil sifalar dileriz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284