Şeker: İnsan İçin Sağlık Herşeyden Önce Gelir

İlimiz Milletvekili Recep Şeker, 7 Nisan Dünya Sağlık günü ve 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan Sağlık ve Sosyal Güvenlik haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şeker: İnsan İçin Sağlık Herşeyden Önce Gelir
Şeker mesajında, “İnsanların hayattaki en büyük zenginliği olan sağlıklı yaşam, her insanın doğumuyla birlikte elde ettiği ve insan olmaktan dolayı kazandığı bir haktır. Bu hakkın en üst düzeyde sağlanması ve vatandaşların sağlık hizmetlerinden eşit olarak yararlanması ülkelerin çağdaşlık göstergeleri arasındadır. İnsan için sağlık her şeyden önce gelir. Çünkü yaşamak, öğrenmek, iş yapabilmek, çalışabilmek için sağlıklı olmak gerekir. Sağlığı yerinde olan insanlar kendisine, ailesine, çevresine topluma ve ülkesine yararlı olabilirler. Yine bir milletin en büyük serveti yetiştireceği sağlıklı nesillerdir. Çünkü sağlıklı nesil sağlıklı gelecek demektir. Bunun bilincinde olan AK Parti iktidarımız göreve geldiği tarihten bu güne kadar sağlık alanında dünyanın da takdirini kazanan çok önemli reformlar gerçekleştirmiş, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı başlatmış ve büyük bir başarıyla uygulamıştır. Yapılan çalışmalar ve gerçekleştirilen bu reformlar sayesinde, insanımızın yaşam kalitesi, sunulan sağlık hizmeti kalitesi çok önemli ölçüde yükselmiş, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırılmış, herkesin eşit derecede sağlık hizmeti alması sağlanmış, sağlık hizmetleri vatandaşımızın ayağına kadar götürülmüş ve insan odaklı hizmet verilmeye başlanmıştır.
Yine sağlık kuruluşlarımız fiziki şartlarında yapılan düzenlemeler ve yapılan yeniliklerle modern bir yapıya kavuşmuş, tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetinden insan onuruna yakışır bir şekilde faydalanabilmesi sağlanmıştır. Bundan sonra da sağlık ve soysal güvenlik alanındaki çalışmalar devam edecek ve sosyal devlet olmanın gereklerini yerine getirme gayretimiz hız kesmeyecektir. İnsan hayatını her şeyin üzerinde tutarak sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde fedakârca görev yapan başta hekimlerimiz olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımızın Dünya Sağlık Günü ve Sağlık ve Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutluyor, sağlıklı ve huzurlu yarınlar diliyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284