Sekiz Camide Mevlid-i Şerif Programı Düzenlenecek

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi’nin yıl dönümü nedeniyle sekiz farklı camide “Mevlid-i Şerif” programı düzenlenecek.

Sekiz Camide Mevlid-i Şerif Programı Düzenlenecek

Korona virüs nedeniyle gerekli önlemlerin alındığı “Mevlid-i Şerif” programı 28 Ekim 2020 Çarşamba günü 18.30-21 saatleri arasında ilimiz merkezde bulunan Mescid-i Aksa Cami, Emekseven Cami, Yeşil Cami, Selahaddin-i Eyyubi Cami, İmam-ı Gazali Cami, Yılmaz Babaoğlu Cami, İmam-ı Azam Cami ve Aktekke Cami’nde Kur'an Ziyafeti ve Mevlid-i Şerif programı şeklinde gerçekleştirilecek. 
Karaman Müftüsü Muhammed Lütfi Ketenci Mevlid kandili nedeniyle yayınladığı mesajında; “Efendimiz Hazret-i Muhammed Mustafa S.A.V.’in dünyayı şereflendirdiği Mevlid-i Nebi’nin yıl dönümü münasebetiyle 26 Ekim-01 Kasım 2020 tarihleri arasında Mevlid-i Nebi Haftası’nı kutlayacağız. 28 Ekim 2020 Çarşamba gününü Perşembeye bağlayan gece Mevlid Kandilimizi idrak edeceğiz inşallah. Öncelikle O’nun velâdetinin, bütün insanlığın yüreğinde muhtaç olduğu manevi ışığa dönüşmesini Yüce Allah (c.c.)’dan niyaz ediyor; ülkemize, milletimize ve bütün insanlığa huzur, sağlık ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Peygamberimizin dünyayı teşriflerini anarken, başta İslâm dünyası olmak üzere topyekûn insanlık âleminin dûçar olduğu manevî problemlerin çözümünü ve korona virüs salgınından kurtulup sıhhat ve afiyete kavuşmayı Rabbimizden diliyorum. Bu itibarla; 28 Ekim 2020 Çarşamba günü akşam idrak edeceğimiz Mevlid Kandilinizi tebrik ediyor, tüm şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Peygamberimiz S.A.V.'in bu hafta boyunca, mübarek gecede ve her an gönlümüze ve zihnimize doğması temennisiyle Kandilimiz mübarek olsun” ifadelerine yer verdi. Haber: Senem Yavuzaslan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284