Selahaddin Pekoğlu: Tok Açın Halinden Anlar Mı?

Karaman Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı aynı zamanda Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Denetim Kurulu Başkanı Selahaddin Pekoğlu, 24 Haziran seçimleri için sahalarda çalışma yapan milletvekili adaylarının esnaf için hiç bir söylem içinde olmadıklarından dert yandı.

Selahaddin Pekoğlu: Tok Açın Halinden Anlar Mı?

Siyasi adayları izlediklerini ve vaatlerin havalarda uçuşmasına rağmen vaatlerin içinde hiç esnaf ile ilgili bir şey duymadıklarını belirten Pekoglu “Devlete hiç külfeti olmayan bu esnaf, devletin üvey evladı mı? Her kesim için vaatler havalarda uçuşurken, esnafa sıra gelince tek bir söylem yok. Hayatı boyunca 10 metre kare iş yeri çalıştırmamış, aylık net maaşını bilmiş, hastalandığı zaman elektrik faturasını, Bağ kur’unu nasıl ödeyeceğini düşünmeden maaşı tıkır tıkır hesabına yatmış, 3 ay sağlık primini ödemediği zaman çoluğu çocuğu sağlık hizmeti alamaz korkusunu yaşamamış, dolar fırladığında bozulan işlerini nasıl toparlaya bileceğini hesaplamamış, kriz yönetimi yapmamış, iflastan nasıl kurtulurum diye geceleri uykuları kaçmamış, sıkıntıları yüzünden haftada bir gün dahi tatil yapmayıp, aybaşında maaşını alıp gidip tatilini yapıp geldiğimde tekrar maaşını almış, hiç iş yapmasa da vergisini kirasını stopajını, Bağ kur’unu yanında çalıştırdığı kişinin sigortasını maaşını ödemek zorunda kalmamış, her yıl dükkân sahibi kiraya zam yapmasın diye boynunu bükmemiş, emekli olduğu zaman Bağkur borcunu ödemek için kredi çekip ömrünün kalan kısmında Bağ kur kredisini ödeyerek geçirmek zorunda kalmamış ama bir şekilde meclise gitmiş vekil olmuş insanlar bu devleti yönetemezler. Sadece bol bol umut verirler. Doğru umut fakirin ekmeğidir” dedi.

Esnafın 4 yılda emekli olamadığını vurgulayan Pekoğlu “Bu esnaf Bağkur’unu SSK’sını, vergisini kendi ödüyor. Yanında en az bir kişi çalıştırıp ekmek veriyor. Devletine bir dirhem külfeti olmuyor. Hasta raporu alıp aylık maaşını devlet hesabına yatırmıyor. İşi olursa evine et götürüyor, işi olmazsa evine soğan ekmek götürüyor. 25 sene Bağkur’unu kendi ödüyor ama emekli ikramiyesi olmuyor öyle vekili gibi 4 senede emekli hakkını kazanmıyor. Bağkur’unu dolar hopladı, faiz zıpladı diye işleri bozulduğunda 3 ay ödeyemezse sağlık hizmeti de almıyor. Çocukları özel kolejde üniversitede okumuyor. Yanındaki çalışanı emekli olduğunda tazminatını ödemek için evini satıyor. Bakın listelere kaç esnaf aday var? Tok açın halinden anlar mı? Çıkıp bir TV’de tartışalım. Esnafın sorunlarını masaya yatıralım” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284