Selçuk Üniversitesi 38 Yasinda

Selçuk Üniversitesi`nin (SÜ) 38. kurulus yil dönümü dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenlendi.

Selçuk Üniversitesi 38 Yasinda

SÜ Rektörü Hakki Gökbel, Selçuk Üniversitesi'nin 38. kurulus yil dönümü etkinlikleri kapsaminda, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çorak Topraklardan Baslayan ve Türkiye'nin En Modern Kampüsüne Uzanan Yükselis Serüveni" adli fotograf sergisinin açilisini yapti.
Gökbel, açilista yaptigi konusmada, sergide SÜ'nün tarihini anlatan fotograflar oldugunu, bu fotograflari sergileyerek SÜ'nün 38 yil içindeki tarihinin canli bir sekilde görülme firsati sunuldugunu söyledi.
Bu tarihi bilen hocalar oldugunu belirten Gökbel, bunu geleneksel bir hale getirmeye çalistiklarini ve kalici olmasi açisindan da kurulusunun 40. yilinda SÜ'yü anlatan bir kitap çikaracaklarini dile getirdi.
Daha sonra etkinlik kapsaminda, SÜ ögrencilerine yönelik "N Beyin" adli konferans düzenlendi.
Gökbel, burada yaptigi konusmada, SÜ'nün serüvenine, barakalarda, çamurla kapli bozkir arazilerde basladigini söyledi.
SÜ'nün gelisiminin 1982'den itibaren hiz kazandigini ve sonrasinda bu günlere geldigini anlatan Gökbel, 74 bin ögrenci ve 6 bin civarindaki çalisaniyla Türkiye'de ilk 5'de yer aldiklarini belirtti.
SÜ Teknoloji Transfer Ofisleri'nin desteklenen 10 üniversiteden biri oldugunu dile getiren Gökbel, Teknokent'in de yine ilk 10'da yer aldigini vurguladi.
Bu ikisini gerçeklestiren Türkiye genelinde iki vakif iki devlet olmak üzere toplam 4 üniversite oldugunu aktaran Gökbel, sunlari kaydetti:
"Devlet üniversitesi olarak, Orta Dogu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Selçuk Üniversitesi var. Vakif olarak da Sabanci Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi var. Bizim bir hedefimiz var. SÜ dünya üniversiteleri arasinda ilk 500'e girecek. SÜ su anda 724. sirada. Ilk 500'e girmeye aday olan bir üniversite. Bu noktaya fedakarliklarla gelindi. Devletimiz, ögretim elemanlarimiz, idarecilerimiz ve ögrencilerimiz gayret gösterdiler ve SÜ bu sekilde gelismesine devam etti. SÜ kabugunu kirdi. Gelecege çok daha dinamik, etkin bir sekilde hazirlanmakta."
Gökbel'in konusmasinin ardandan, Yildirim Beyazid Üniversitesi Tip Fakültesi Fizyoloji Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Canan ve Dr. Serkan Karaismailoglu, "N Beyin" isimli konferans verdi.
Konyahaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284