Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Ile Bilgi Alisverisinde Bulunuldu

Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad 20 Aralik’ta yapilmasi planlanan hayvancilikla ilgili panel hakkinda Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Hüdaverdi Erer ile bilgi alisverisinde bulundu.

Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Ile Bilgi Alisverisinde Bulunuldu
Hayvancilik sektöründe gerek üretim ve verimlilik, gerekse teknoloji kullaniminda önemli gelismeler oldugunu belirten Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad, “Dünyada tarimda uygulanan en son teknolojinin ve bilginin çiftçilerimize ulastirilmasi için Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügümüz üniversiteler ile is birligi yaparak çesitli toplantilar düzenlemektedir. Bu kapsamda hayvancilik sektöründeki bilimsel ve teknolojik gelismelerin hayvan üreticilerine iletilmesi için bir panel düzenlenecektir. Panel Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi degerli ögretim üyelerinin katkilariyla yapilacaktir. Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü olarak bilimsel nitelik tasiyan bu tür toplantilari ilimiz için önemli tarimsal konularda her ay bir toplanti düzenlemeyi planliyoruz. Bu plan dâhilinde 7 Aralik 2011 tarihinde Bahçemizden Soframiza Elma Paneli, 20 Aralik 2011 tarihinde Hayvancilik Paneli ve Ocak Ayi içerisinde de hububat yetistiriciligi hakkinda bir panel düzenlenecektir. Amacimiz çiftçimizin tarimin her konusunda daha yüksek verim ve kaliteli ürün elde etmesini saglamaktir. Bunun yolu tarimsal konulardaki gelismeleri yakindan takip etmekten geçmektedir. Bilimsel verilerin sahada üreticiye aktarilmasinda akademisyenlerimiz ile çiftçilerimiz arasinda bir köprü vazifesi gören Il Müdürlügümüz her zaman çiftçimizin yani basinda oldugunu belirtti. Tarimin tüm konularda oldugu gibi hayvancilikta da ilimizin söz sahibi bir konuma getirilmesi için çalismalarimiz özverili bir sekilde sürmektedir” dedi.
Prof. Dr. Hüdaverdi Erer’ de Il Müdürlügünün bu çalismasinin gerçekten önemli oldugunu ve bu çalismalarinda Il Müdürlügüne her türlü destegi vermeye hazir olduklarini belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284