Serbest Ticaret Bölgesi Kurulmasina Yönelik Ilk Adimlar Atildi

Ilimizde Serbest Ticaret Bölgesi kurulmasina yönelik olarak Vali Murat Koca’nin baskanliginda bir toplanti gerçeklestirildi.

Serbest Ticaret Bölgesi Kurulmasina Yönelik Ilk Adimlar Atildi

Valilik Toplanti Salonunda, Vali Murat Koca, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, KMÜ Rektör V. Prof. Dr. Osman Çevik, Vali Yardimcisi Sezer Isiktas, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Ali Osman Kasikçi, Ticaret Il Müdürü Yusuf Ari, Gümrük Müdürü Ethem Ceylan, TMO Müdürü Ugur Ay, OSB Müdürü Yasin Ünüvar ile sanayici ve is adamlarinin da katildigi genis kapsamli bir toplanti gerçeklestirildi.
Toplantinin açilisinda Il Planlama ve Koordinasyon Müdürlügü tarafindan katilimcilara ilimizdeki mevcut gida potansiyeli, ihracat durumu ve genel sorunlarinin yani sira ilimiz ihracatinin artirilmasina yönelik önerileri içeren bir sunum yapildi.
Katilimcilar tarafindan Serbest Ticaret Bölgesi kurulmasina yönelik olarak görüsler dile getirilirken Vali Murat Koca, Karamanin gida sektöründe Konya’dan daha ileride oldugunu dile getirdigi konusmasinda ilimizin ihracati konusunda Ekonomi Bakanligi ve TÜIK’le gerçeklestirdikleri görüsmelerde KDV beyannamelerinin de ilimiz ihracat verilerinin tespitinde yetersiz kaldigini söyledi. Ilimizde üretim yapan DÖHLER, Saray, Ülker grubundan Biskot gibi sirketlerin ilimiz gida üretiminde önemli bir konuma sahip olmalarina ragmen merkezlerinin Istanbul’da olmasi nedeniyle Karaman ihracat rakamlarina yansimadigini belirten Vali Koca, ihracat alaninda yasanan elektrik ve dogalgaz sorunu ile ilgili olarak elektrik ve dogalgaz konusunda verilen tesvikten yararlanilmasi gerektiginin altini çizdi. Vali Koca, 2.OSB kurulmasiyla ilgili olarak süreci degerlendirecek olan ekibin ilimize geldigini ve ikinci OSB kurulmasi ile ilgili olarak yürütülen çalismalarin devam ettigini de sözlerine ekledi.
Genis katilimli gerçeklestirilen ve ilimizin ticaret hacminin büyümesine katki vermesi beklenen serbest ticaret bölgesi kurulmasina yönelik olarak gerçeklestirilen bu ilk toplantida katilimcilar tarafindan kurulacak olan serbest ticaret bölgesinin arti ve eksilerinin birlikte degerlendirilmesi gerektigi ifade edildi. Toplantida ayrica Serbest Ticaret Bölgesinin kurulmasinin ilimize saglayacagi katkilarin yani sira yasanabilecek olumsuzluklar da ele alindi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284