Sevda’nin Yollari Taskale’den Geçecek

Ilimizin tarihi ve kültürel miraslarindan otantik kent Taskale, Mutluluk filminden sonra yeni bir sinema filmine daha ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor.

Sevda’nin Yollari Taskale’den Geçecek

8 Sanat Yapim tarafindan Kültür ve Turizm Bakanligi’nin destegiyle çekilmesi planlanan “Sevda Yollari” filminin çekimlerinin bir bölümü Taskale’de yapilacak.
Filmin senaryo yazari ve ayni zamanda yönetmeni olan Aydin Erel, Taskale’yi daha yakindan tanimak amaciyla geldigi ilimizde Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek film ve oyunculari hakkinda bilgiler verdi.
Erel, “Kültür ve Turizm Bakanliginin maddi katkisi ile yazilan bu senaryonun çikis noktasi Türkiye’nin ilk kadin agir vasita soförünün gerçek yasamindan esinlenerek tamamen kurmaca olaylar ve kisiler üzerine insa edilmistir. Kronolojik olmayan mizahi ögeleri de içeren, heyecan ve maceralarla sarmalanmis bu senaryo genç bir kadinin yasaminin etrafinda olusturuldu. Filmin bir bölümü Almanya’da çekilecek. Daha sonra Kapadokya, Halfeti, Harran Ovasi, Urla, Agva, Mardin ve Taskale’de çekimler yapilacak. Ben daha önce Karaman’i Taskale’yi hiç görmemistik. Internetten yaptigim arastirmalar neticesinde burayi çok merak ettim ve gelip görmek istedim. Taskale hem tarihi hem de kültürel dokusu açisindan açik bir film platosu. Filmin önemli bir kismini burada çekmek istiyoruz. Tabi sinema sektörü bir ekip isi oldugu için ekibimizle yapacagimiz toplantilar neticesinde bir karar verecegiz. 3 Mayis gibi de motor demeyi planliyoruz. Filmimizde önemli oyuncular rol alacak. Basrol yani Sevda karakteri için Özge Borak’i düsündük. Onun partneri ise sinemaseverlerin Issiz Adam’dan tanidigi Cemal Hünal, Kurtlar Vadisi dizisinde oynadigi Erdal karakteri ile kötü adam imaji çizen Sefa Zengin yine bu filmde bir mafya babasini canlandiracak. Öyle Bir Geçer Zamanki dizisinde canlandirdigi Coroline rolüyle Wilma Elles gibi birçok ünlü oyuncu yer alacak. 8 haftada çekmeyi düsündügümüz filmin bir haftalik bölümü Karaman’da çekilecek. Ekibimle yapilacak toplantilarin ardindan kosullar uygun oldugunda bu süre iki haftaya da çikabilir” diye konustu.
Taskale Belediye Baskani Muhittin Sunaoglu da, “Taskale’de turizme yönelik tüm hareketlerimiz artik bizim kendi internet sayfamizdan yayinlaniyor. Buda dünyanin her tarafindan izlenmektedir. Bizim tahil ambarlarimizin dokusu belki de dünyanin hiçbir yerinde yok. Aydin beyle biz hiç tanismiyorduk. Kendisi internet sayfalarindan yaptigi arastirmalarla Karaman’i ve Taskale’yi görmüs ve gelip incelemek istemis. Umut ediyoruz ki Taskale kültürel ve tarihi yönünün yani sira sinema sektöründe de isminden söz ettiren bir yer olacak” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284