Sevgili Peygamberimiz Her Yönüyle Tüm İnsanlık İçin Örnek Bir Modeldir

Vali Süleyman Tapsız, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hz. Peygamber ve Güven Tolumu” konulu konferansa katıldı.

Sevgili Peygamberimiz Her Yönüyle Tüm İnsanlık İçin Örnek Bir Modeldir

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda düzenlenen programa; Vali Tapsız, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Vali Yardımcısı Hakan Ezgi, Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Peygamber efendimizin sevgisiyle yanan gönüllerin bir araya geldiği ve yoğun bir katılımla gerçekleşen program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasından sonra Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti.
İl Müftüsü Muhammed Lütfi Ketenci’nin yaptığı konuşmanın ardından hadisi şerifler ışığında Peygamber efendimizin hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Vali Tapsız, ahlâkı Kur’an olan Peygamber efendimizin her yönüyle güzel bir örnek olduğunu belirterek, yaşadığımız bu dönemde tüm insanlığının onu anlamaya daha çok ihtiyacı olduğunu söyledi.
Vali Tapsız, Kuran-ı Kerim’i ve Peygamberimizin örnek hayatını günlük hayatımızın merkezine almamız gerektiğini ifade etti.
Vali Tapsız; “Bugün Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi anlamak için buradayız, anmak için değil. Peygamberimize olan sevgimizi ve aşkımızı onun yaşamındaki her anını örnek olarak ve bunu hayatımıza yansıtarak gösterebiliriz. Peygamber efendimizin getirdiği dinin güzelliklerini anlamak sadece bir geceyle sınırlandırılmamalı. Onu hayatımızın her anında, yaşamımızın her köşesinde baş tacı yaparak getirdiği mesajı doğru anlamalıyız” dedi.
Konya Türk Tasavvuf Musiki Topluluğunun seslendirdiği eserlerinin ardından Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, bu yıl ki temayı oluşturan ‘Peygamber Efendimiz ve Güven Toplumu’ konusunda katılımcılara bir konferans verdi.
Konferansın sonunda katılımlarından ve verdiği konferanstan dolayı Vali Tapsız, Konya İl Müftüsü Ali Akpınar’a tablo hediye etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284