Seyyar Radar Ikaz Levhasi Uygulamasi Kalkti

Emniyet Genel Müdürlügü, levhanin neden kaldirildigi ile ilgili açiklama yapti.

Seyyar Radar Ikaz Levhasi Uygulamasi Kalkti

Emniyet Genel Müdürlügü, karayollarinda hiz denetiminden geçilince trafik kazalari arttigi için seyyar radar ikaz levhasi uygulamasina 11 Mart 2013 tarihli genelge ile son verildigini bildirdi.
Emniyet Genel Müdürlügü, basin yayin organlarinda "karayollarindaki radar uyari levhasi uygulamasina son verilmesine" iliskin haberler üzerine açiklama yapti.
Karayollarinda yapilacak hiz limitleri ve denetleme usullerinin kanun ve yönetmeliklerle belirlendigine isaret edilen açiklamada, daha önce yayimlanan genelge ve talimatlarla; hiz denetimlerinin etkinligini saglamak, sürücülerin belirlenen hiz sinirlarina uymasi için "Bu yolda radarla hiz kontrolü yapilmaktadir" yazili seyyar ikaz levhasi konulmasini trafik kuruluslarindan istendigi hatirlatildi.
RADAR ARACI GEÇILINCE TRAFIK KAZALARI ARTIYOR
Ancak son yillarda meydana gelen trafik kazalariyla ilgili yapilan analizlerde, hiz ihlallerinin radar ikaz levhasi ile radar aracinin bulundugu yer arasindaki yol kesiminde olmadigi, radar aracinin geçilmesiyle birlikte hiz ihlalinde bulunuldugu ve trafik kazalarinin da bu bölgede meydana geldigine dikkat çekildi.
Genel Müdürlük, söz konusu levhalarin kullanilmasi ile ilgili herhangi bir kanun veya yönetmelik hükmü olmadigini ifade ederek, "Diger ülkelerdeki uygulamalarda ise hiz denetimlerinin yapildigi karayollarinda bu sekilde bir uyari levhasi kullanilmadigi anlasilmistir. Bu nedenle hiz sinirini asan sürücüler üzerinde, yakalanacagi algisini artirmak ve tüm karayolu güzergahlarinda basta hiz ihlali olmak üzere kurallara uyma aliskanligini kazandirmak amaciyla seyyar radar ikaz levhasi uygulamasina 11 Mart 2013 tarihli genelge ile sor verilmistir." açiklamasini yapti.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284