Sezen: Ülkenin Kalkinmasi Özellikle Sahipsiz Birakilan Dag Köylerinden Baslamalidir

1 Kasim seçimlerine 3 gün kala Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayi Av. Saim Sezen, köy gezilerini sürdürüyor.

Sezen: Ülkenin Kalkinmasi Özellikle Sahipsiz Birakilan Dag Köylerinden Baslamalidir

Geçtigimiz aksam Gülkaya, Güldere ve Egilmez köylerini ziyaret eden CHP heyetinde Milletvekili Adayi Saim Sezen, Merkez Ilçe Baskani Onur Irgat, önceki dönem Il Baskanlarindan Alaaddin Isik, Mustafa Cem Kagnici, Zeki Gülseven, yöneticiler ve partililer yer aldi.
Milletvekili Adayi Saim Sezen Gülkaya ve Güldere Köylerinde yaptigi konusmalarda, "Kalkinma köylerden, özellikle de sahipsiz birakilan dag köylerinden baslamalidir. AKP iktidarinda tüm köyler özellikle Karaman'in dag köyleri sahipsiz birakilmistir. Köylerin yerlesim sorunu var. Artik dag köylerinin yerlestikleri alanda yeni ev yapmak mümkün degil. Köy yerleskeleri binaya doymus durumdadir” dedi.
Ayrica yurttaslarin sikâyeti üzerine onlara hak veren Milletvekili Saim Sezen "Köylerde hayvan gübreleri insan sagligini tehdit eder boyuta ulasmis durumdadir. Hayvancilik yapan köylümüze daha sihhi sartlarda besicilik yapacaklari ahirlar ve bu ahirlarin yapilabilecegi alanlar temin edilmelidir. Bu alanlarda ahir yapmak isteyen köylüyü devlet desteklemelidir. Hayvan vermeli, ahir yapimina maddi destek saglamalidir. Dag köylerimizin tek geçim kaynagi olan hayvancilik bu köylerimizde tesvik edilmelidir. Çocuklarimizin iyi egitim alabilmesi için her türlü devlet imkâni kendilerine saglanmalidir. Bu köylerin kurtulusu ancak böyle mümkün olacaktir” dedi.
CHP heyeti, yapmis oldugu ziyaretlerden memnun bir sekilde ayrildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284